ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Тепловики м.Ужгород попередили про можливий зрив опалювального сезону

    26 мая 2024 воскресенье
    51 переглядів

    В обласному центрі Закарпаття відбулась регіональна виробнича нарада, на якій обговорено проблемні питання міського КП «Укртеплокомуненерго».

    Необхідно прийняти до уваги, що наведені у листі президентом міжгалузевої Асоціації підприємств «Укртеплокомуненерго» в листі від 27.06.06р. № 69 факти про стихійне, хаотичне від'єднання квартир багатоповерхових будинків від централізованого теплопостачання в Ужгороді набуло значних обсягів. Так, станом на с. д. більш ніж у 6200 квартирах з 25000 - встановлено індивідуальне опалення (в Хмельницькому 390 помешкань з 50000 , в Луцьку 0,7% , в Ів.Франківську до 12 % ).

    При чому, слід зважити, що газопостачальна організація з метою забезпечення умов вентиляції надає дозволи на встановлення індивідуального побутового газового котла в квартирах, в яких було змонтовано газові «колонки».

    Однак, фактичні обстеження багатоповерхівок свідчать про те, що практично в багатоповерхових будинках, в котрих за проектним рішенням постачання гарячою водою здійснювалось централізовано застосовується хибна практика – мешканці встановлюють спочатку лічильник, а потім незалежно за умови відсутності відповідних технічних критеріїв, монтують у своїх помешканнях індивідуальні побутові котли. Тобто, фактично реальний стан речей в такому хаосі важко відстежити. Внутрішньобудинкова система теплопостачання розрегульована. Станом на с.д. для надійної роботи вже встановлених побутових котлів електро - та газові потужності - відсутні.

    Окрім вищенаведеного, просимо прийняти до уваги, що з причин заборгованості об'єкти підприємства з травня поточного року - знеструмлені. Умови для проведення випробувань, здійснення ремонтних робіт першочергової необхідності - відсутні. Відсутні також кошти для придбання обладнання та матеріалів для підготовки до зими.

    На неодноразові звернення підприємства в органи місцевого самовря­ування про надзвичайно скрутне фінансове становище, про нагальну потребу в коштах на придбання теплоустаткування для котельної по вул.Довженко та інших об'єктів – відповіді не отримано. Рішення виконкому Ужгородської міської Ради від 26.07.06 № 191 щодо часткового забезпечення фінансування підготовки об'єктів теплопостачання до опалювального сезону - не виконується.

    Таким чином, під загрозою зриву є виконання заходів з підготовки до наступної зими. Можуть залишитись без тепла 22 житлові будинки, школи та інші споживачі по вул.Ракоці, Брайщаків, пл.Поштовій, Жупанатській і т.д.

    Враховуючи вищенаведене, з метою запобігання надзвичайних ситуацій в місті з початком опалювального сезону, а також з метою припинення свідомої руйнації централізованого теплопостачання за умови відсутності альтернативи, за умови відсутності досвіду експлуатації такої значної, непередбаченої проектами кількості котлів в багатоповерхівках, переконливо просимо Вашої дійової допомоги.

    Технічна Рада КП "Ужгородтеплокомуненерго":

    Петрина Д.М., Мазютинець Л.Л., Кундрик М.М., Новіков 0., Драбчук B.C., Горак Я.В., Опаленик С.І., Водяна В.П., Павлович Ю.І., Соскида Ю.С., Гнатик С.В.

    Юрій Фогел: У нинішньої міської влади м.Ужгород на чолі з мером Ратушняком повністю відсутня цілісна концепція розвитку міського комунального господарства
    Як встановити автономне опалення?
    "Ужгородтеплокомуненерго" залишилося без керівника
    Ужгород: В обласному центрі Закарпаття зростуть тарифи на тепло?

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    До нас приїзджали діти з Алчевська , а тепер наші діти поїдуть туда.. все до цього йдеться..

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    невже ви думали: От зараз всі проснуться і новий голова міста все зробить?То що він обіцяв,його заступники не виконали.Зараз треба думатиҐ,як діяти!Треба революціонера Солонтая та Чучку викликати-вони порадять,як Ужгород перетворити в місто РАЙ. Такоі непрофісійноі команди не було в Ужгороді во вІки.Всі іх призвища будуть пом"ятати ужгородці багато десятиріч,думаю починаючи з грудня.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    соня:
    Всі іх призвища будуть пом"ятати ужгородці багато десятиріч,думаю починаючи з грудня.
    ======================================================
    Думаю, що скоріше.. якщо точніше, то з 15 жовтня..коли почнеться опалювальний сезон.