ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Чехии до сих пор считают, что в Закарпатье живут пьяницы и бандиты?

    26 апреля 2024 пятница
    134 переглядів
    Пражская газета "Право" думает, что в Закарпатье жизнь трудная, а водка крепкая

    Репортаж из Закарпатской области Украины публикует пражская газета «Право». Тяжелая жизнь и тяжелое пьянство — так в двух словах можно охарактеризовать жизнь этого региона...



    Кажется, что за последние 100 лет со времен Австро-Венгерской империи здесь не изменилось ничего. В горных деревнях главным материальным достоянием по-прежнему остается корова.


    Работы здесь мало, и всем желающим, чтобы прокормить семьи, приходится уезжать в Киев, Одессу, Москву, Италию и Испанию, и в ту же Чехию. «Жизнь в Закарпатье всегда была очень трудная, и люди сопротивлялись по-своему. На равнинах — бастовали, а здесь уходили в леса и горы.


    Разбойников считали не просто бандитами, но борцами за социальную справедливость», — рассуждают местные жители, сидя в местных кабаках, так называемых колыбах.


    Пьют преимущественно водку, ее употребление стало неотъемлемой частью местной культуры. Но люди в Закарпатье гостеприимные, несмотря на бедность, здесь никто не попрошайничает, наоборот, иностранца готовы угостить просто так, не ожидая ничего взамен.


    Закарпатье живет собственной неторопливой жизнью, и пока это не изменилось, стоит туда съездить, пишет «Право».

    загрузка...
    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    дякую Вам "Читатель 1".... А про я це і говорю...!!!!!!! якщо би жінка-чешка це говорила, я розумію, але, якщо це говорить закарпатська дівчина чи жінка....- це моразм!!!!!!!!!! Рушенка..!!!навчися грамотно писати по чеськи....!!! а то ти вобще непонятно по-якому пишеш!!!!!! із всіх твоїх висловів, може три слова реально чеські....!!!! Рушенко, мені тебе шкода, бо ти на голову хвора.............................!!!Я думаю, що у тебе немає дітей своїх..... тобі треба лічитися... ти душевно хвора людина.., і тобі твій "пепічок" тобі не помагає""....!!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Это вообще что за язык у барышни?) Никак ведь не чешский, это вообще набор слов какойто.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Чувіха, дурниці говориш....!!! якщо тебе життя обідило, то я розумію........, але якщо ти пишеш з дурі, то іди і лічися...!!!! ти дурна і глупа українка,яку обідила доля..... і я незнаю,як нормальний мужчина може з тобою щось мати спільного....!!!!!!!
    як можна за соїх земляків так говорити, у тебе ж тут живуть батько і мати!!! чи у тебе така думка і за твого батька?????!!!!! Твій чеський піпечок тебе також скоро покине, якщо ти в майбутьньому будеш така дуже "умна" !!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Proszto ot necseho dyelaty. Vo-pervéx ne idé, a "XOGY" ,potom, csex nikohda szebe ne pozvolit tak obraszcsatzsya sz zsencsinoj eszli dazse ona kurva. Potom ,ja tebe szovetuju- szoposztavy datu szvojeho rozsdenija sz datoj regisztracii braka tvojix roditeley. Uvidisy csto té ,eszli ne VOLÉNYANSZKIJ KLON , to rozsdenéj ukrszkoroszpelka. I szovmesztim li anajiz DNK tvoj i tvojeho rodítelja. Eszli vsze v porjadke- tvoja mama PORJADOCSNAJA VOLÉNYANKA. U CSÉzs MAX GUMAKAK na kabluke 8sm. ,norkovoj subke na xalat poszle dojki korov, manikjur- poszle toho, kak pocsisztila xlev....a té dlya menya-kak i szam nazvalszya- 0000000000000.Bez zla------......

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ruzhenka -JDI DO PERDELE KURVA

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    RUSÉNKA, ти незнаєш по-чеськи писати,зовсім неграмотно пишеш...!!!значить ти наша українська чешка))). Якщо тебе обідили, і твій клієет тобі не виплатив грошу, то йому свою думку і говори...І тоді ясно, чому так говориш)))!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    A to so RUSÉNKA- 100500!!!!!!!!!! ???????????? TO DO TEBE pani csé pane OOOOOOOOOOOOOOO !

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Na Voléni zsévuty tak, jak zaszluzsév veszy ukrnarod! BÉDLO! zaturkane, nemicsne, z fikszamé, u fufajkax i DREZÉNOVÉX "SZAPOZSKAX"... CSEXÉ TOMU I NE hotujuty, ne peruty szami bo je UKRALJ)NSZKI RABÉ I RABÉNI, kotri dajuty nad szoboju SZAMI !!! SZAMI!!! znuszatészya... bidni VÉ neszcsastni LYUDYAHÉ a ne lyudé!!! vE les nad szvojim narodom umijete "genocédom" zajmatészja, a na csuzséni VÉ RABÉ!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    та що та Русінка може говорити????? ліниві чешки-жінки, як собаки..... даже їсти зварити не можуть, а купляють в магазині вже готову їду або "полуфабрикати"!!!!!!!!!!!! чехи нас не люблять і відносяться до нас як до рабів...!!!!! А скажіть,будь-ласка, хто як не наш народ буде їм так робити по 14-18 годин на добу????? Вони ж ліниві і коли бачать, що наша закарпатьска або українська жінка мотає собою на кухні чи....... та їх жаба давить, що вони такі немощні......!!!!!!!!!!! Наші закарпатські Бідні люди?????? а ви подивіться на Волині,які там люди і як живуть..!!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    В Чехии до сих пор считают, что в Закарпатье живут пьяницы и бандиты?

    **************

    Ну если у власти в городе таковые находятся, то какие же жители могут быть?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Наивные и доверчивые горожане, которые учаться на своих собственных ошибках.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Кризисы часто предстают не просто как разрушение культуры, а как начало ее преобразований, поиска новой системы культурных ценностей и новых путей цивилизационного развития.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    я прожил в Праге около 4лет с женой и сыном.человеческое общение и отношение со стороны чехов и никакого панического страха,насчет бандитов и остального-вранье!надо вести себя людски.а не по свински.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Poké u nasz na Pudkarpatyu buduty gazdovaté ukra l jinszka paszkudna poroda, doté tak bude. Lem uzse puzno. UKRAL i JINSZYKA hédota vjilasza tak zse jiji négda ne mőzs bude vutravété z nasoho kraju.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    RUSÉNKA +100500!!!!!!!!!!!!!!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Українці у всіх свих бідах усе крайнього глядавуть. То їм маскалі,то жиди,то поляки мішавуть добре жити. Так і ми глядаєме крайнього місто того ош убы зачати із себе.

    Аватар пользователя віктор

    Комментарий: 

    ЗАБУЛИ, КОКОТИ ,КОЛИ ДО НАС ЗА СМЕТАНОВ І МАСЛОМ ПРИЇЗЖАЛИ!.. ХОТЬ ТЕПЕР НЕ ПЛЮЙТЕ В КОЛОДЕЦЬ, ІЗ ЯКОГО, НЕ ТАК ДАВНО ПИЛИ!..

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Вікторе,
    Я ачинь значно май старий чоловік, ги Ви, і дозвольте мені дати раду: нігда не беріт за "берну монету" овто, што кось Вам каже опосередковано. Тут, конкретно, не прочитавши статтю. Но, пак я її читав, і, забезпечуву Вас, же стаття дуже позитивна і правдива. І я, ги Ви, русин, і мені ся не любит тота стигма, ош когди ти из сьої зимлі, то ти чуловік другої сорти. Но вірте мені, же чехи знавут і люблят Пудкарпатську Русь не за "сметану" а завто, же знавут наших люди, їх трудлобюбиє і дальші позитиви. Же подагде і дурень ся найде межи чехами? Де того не є?
    Мусівим ся посміяти над коментом РУСИНКИ: її чеська - "пошехонский французский" ...
    Десь і розумію її непрязнь - очевидно прийшлось упити свуй погар нефайних вражень, но кой идеш у новий світ - не вшитко ружовоє.
    А зичу Вам доброго здоров я і файного вікенду. А не беріт тяжкоє у руки. а дурноє - у головую.
    Хочете позитиву з Чехії - найдіт туристичні сайти: там люде пишут свої враження з Пудкарпатської Русі і нігда не є там ніякої плісіні. Майтеся добре.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Та ти шо?Поправді?Із самої Праги та за сметанов?Но ти Вікторе і "кокотнув"....
    :-)))

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А что, разве не так? Посмотрите новости на этой странице - сплошное рейдерство, вандалы, грабежи и катастрофы.