ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатців інфляція Тимошенко не бере

    13 мая 2024 понедельник
    27 переглядів

    Закарпатська влада переконує, що закарпатська інфляція нижча за українську. Про це сьогодні повідомив заступник голови Закарпатської ОДА Володимир Гоблик.За словами Гоблика, в Закарпатті підвели підсумки роботи області за І квартал поточного року. Результати, зокрема, такі: індекс споживчих цін по області становить 108,1 %, у той час як на загальноукраїнському рівні він становить 109,7 %. «Одна із основних причин подорожчання продуктів – швидке зростання доходів громадян, в тому числі і виплачені «Ощадбанком» заощадження», — сказав Гоблик.

    За його словами, за рівнем цін, Закарпаття займає такі позиції в Україні: 18-те — по хлібу І ґатунку, 23-тє – за рівнем цін на хліб вищого ґатунку, 19-те – по борошну, 14-те – по макаронах, 22-е – по рису, сметані та олії, 11-те – за рівнем ціни на варену ковбасу І ґатунку, 17-те — по молоку, 25-те – за рівнем вартості масла вершкового, 19-те – по цукру.

    Найбільша проблема в Закарпатті у тім, що в одному й тому ж районі чи місті може бути дуже суттєвим діапазон цін на один і той самий товар. Приміром, найдешевше борошно в місті Мукачеві коштує 2,11 гривні за кілограм, найдорожче — 3,02 гривні, у той же час як середня його вартість по області 2,72 грн./кг. Ще більш разюча ситуація по маслу вершковому: в одному й тому ж Ужгородському районі в одних торговевельних точках воно коштує 15,80 за кілограм, в інших – 25,8 гривні. Середня вартість цього продукту по області не перевищує 21 гривні.

    Начальниця державної інспекції з контролю за цінами в Закарпатській області Любов Стебницька вважає, що ціни необґрунтовано підвищуються на етапі їхнього формування. На її думку, рівень граничних надбавок на птицю повинен бути не вищим за 10 %, на цукор — 15 %.

    Андрея Немеш, Ужгород

    Тимошенко ріже Закарпаття по живому...
    Петевка считает, что Тимошенко бездействует
    Тимошенко обнародовала декларацию, от которой хочется плакать
    Тимошенко возродила ЕЭСУ – Лазаренко выходной!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору