ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатський державний університет реалізовує режим енергоекономії

    03 мая 2024 пятница
    41 переглядів

    Ректор Закарпатського державного університету Федір Ващук підписав наказ про дотримання режиму раціонального використання енергоносіїв на 2006 рік. Економніше поводитися з газом, теплом і водою ЗакДУ розпочав ще кілька років тому. Відтак за 3 останні роки вдалося заощадити близько 500 тисяч гривень.Найбільшу економію дають 7 автономних котелень, повідомлляє прес-служба ЗакДУ. На відміну від централізованої системи опалення вони втричі ефективніші і дають змогу обігріти 6 корпусів загальною площею 28 тис. кв. м.

    Під час капітального ремонту у навчальному закладі особливу увагу приділили термоізоляції. Встановлено спостереження за використанням електроенергії. Спеціальні вартові чатують за тим, аби в аудиторіях вчасно вимикалося світло. Крім цього, усі світильники замінено на лампи денного світла. Ректор переконаний, якщо сісти і порахувати, використання енергоносіїв може бути ще ефективнішим. Звісно, не на шкоду людям і навчальному процесу. «Ми довго думали з приводу запуску взимку єдиного в області відкритого плавального басейну. Спокуса велика, однак з прикрістю констатуємо: не можемо наразі цього собі дозволити. Його утримання протягом місяця за температури на дворі +2 ... -8 градусів за Цельсієм обходиться в 33,5 тисячі грн. Це без урахування заробітної плати працівникам».

    За твердженням директора спортивно-оздоровчого комплексу «Під замком» Василя Вайданича, з цієї ж причини ні в Україні, ні в Словаччині в зимовий період не діє жоден відкритий басейн. За винятком тих, де використовуються термальні джерела. Економічно не вигідно.

    Відтак, мабуть, доведеться чекати на впровадження альтернативних видів енергопостачання, а тим часом навчитися заощаджувати.
    Студенти Закарпатського державного університету — дітям
    Випускники аспірантури Закарпатського держуніверситету першими в Україні дістали свідоцтва про закінчення навчання
    Закарпатському державному університету — десять років!
    Підкарпатську Русь у Миколаєві представляли спудеї Закарпатського держуніверситету

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору