ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатському мушкетеру не було рівних!

    26 июня 2024 среда
    28 переглядів

    У Львові завершився VІІ Міжнародний турнір з фехтування на шпагах "Галицька осінь" пам'яті Володимира Козицького. Традиційний турнір мушкетерів на доріжках Палацу спорту "Динамо", зібрав юних шпажистів із Польщі, Білорусі та багатьох міст України. Належить відзначити чудову організацію змагань, проведення яких стало можливим завдяки спільним зусиллям відділу спорту Львівської міської ради (голова - Олександр Пазичук), Львівського обласного управління з питань фізичного виховання і спорту Міністерства науки і освіти України (начальник - Богдан Юхницький) та ЛДЮСШ-2 (директор - Ольга Вінницька). Першими переможця визначали наймолодші -- шпажисти віком до 14-ти років. Після боїв із вибуванням до фіналу пробилися Всеволод Дьяченко з Білої Церкви та киянин Євген Макієнко. У цікавій та рівній боротьбі перемогу святкував столичний шпажист -- 15:13. Володарями "бронзи" стали їхні земляки: білоцерківець Вадим Замула та киянин Олексій Симоненко. Найкращим серед господарів був Сергій Смірновський, який фінішував на 10-й позиції.

    У турнірі кадетів (U-16) не було рівних Анатолію Герею з Ужгорода, який упевнено здолав опір усіх суперників, повідомляє "Поступ". Останнім з них у дуелі за "золото" був львів'янин Максим Шевченко. На жаль, учень Бориса Смірновського поступився мушкетерові із Закарпаття зі значним розривом -- 7:15. На третю сходинку подіуму піднялися ще один наш земляк -- Олександр Супрун та Павло Ліченко з Білої Церкви.

    А найзапеклішою видалася боротьба у змаганні дівчат (U-16). До квартету найкращих потрапили по дві представниці львівської ДЮСШ "Троянда" (Ольга Задорожна і Анфіса Почкалова) та краківського клубу "Зервикаптур" (Олександра Глуц та Олександра Подобінська). У півфіналах сильнішими виявилися галичанки: Задорожна перемогла Подобінську (15:12), а Почкалова - Глуц (15:11). Отож наші гості з Польщі задовольнилися "бронзою".

    У вирішальній битві суперниці не відпускали одна одну вперед більше ніж на один пункт. А за рахунку 14:14 переможний укол зуміла зробити Ольга, яка тренується у свого батька Романа Задорожного та знаного львівського фахівця Андрія Орліковського. До речі, останній разом із Зоряною Саврук опікується і Анфісою. Сподіватимемося, що в недалекому майбутньому Задорожна і Почкалова досягнуть рівня своєї землячки, однієї з найсильніших шпажисток світу Яни Шемякіної.
    В ужгородському с/к "Юність" фехтуватимуть спортсмени з п’яти країн
    В обласному центрі Закарпаття збираються мушкетери Карпатського єврорегіону

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Молодець Анатолій! Нашій школі — та більше б уваги та підтримки як з боку держави, так і спортивних меценатів, вона б гори звернула!