ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: Співачка Ірина Ярина з Виноградова популяризує "українськість"

    27 апреля 2024 суббота
    46 переглядів

    В Ужгородському прес-клубі реформ відбулася прес-конференція закарпатської співачки Ірини Ярини, переможниці всеукраїнських та міжнародних пісенних конкурсів. Йшлося про виконання співачкою Гранту Президента України, а також про творчі плани виконавиці.За словами Ірини Ярини, мета державної грошової допомоги — популяризація української пісні та узагалі „українськості” за межами нашої держави. Усього в країні президентського гранту удостоїлися 30 осіб, із Закарпаття — лише І. Ярина. „Це надзвичайна приємність для мене, – розповідає Ірина Ярина, – адже саме завдяки гранту я змогла вже вдруге поїхати на фестиваль видовищних мистецтв світу у Голівуд та здобути там свої нагороди”. Ірина продемонструвала присутнім медалі та нагороди, зокрема, потішила визнанням „Професійний співак” (США, Голівуд, 2005). Співачка також повідомила, що відтепер співом з нею займатиметься іменита закарпатська співачка Надія Підгородська.

    Грант Президента, на жаль, не забезпечує навіть співака-початківця усім необхідним, — каже Ірина. Тому доньку додатково підтримують батьки, сподіваються також на спонсорів. За їх допомогою Ірина планує цьогоріч організувати 3 концерти (у Виноградові, Ужгороді та Києві), видати альбом і відзняти відеокліп на пісню „Минає день, минає ніч”. Благословення для виконання саме цього твору Ірина вже отримала від М. Мозгового та Ю. Рибчинського. Сума гранту становить 75 тисяч гривень, 13 % співачці прийдеться сплатити назад до державної казни. Водночас батько виконавиці Євген Ярина продемонстрував присутнім кошторис концерту у рідному співачці місті Виноградові, що коштуватиме мінімум 74 тис. грн. Євген Ярина з прикрістю розповів, що місцева влада узагалі не цікавиться успіхами та досягненнями талановитої дівчини.

    Ірина Ярина — молода співачка, автор і виконавець пісень, переможець всеукраїнських та міжнародних конкурсів і фестивалів, володар чотирьох золотих та однієї бронзової медалі чемпіонату світу видовищних мистецтв 2005 р. (Голівуд, Лос-Анджелес, США), трьох срібних та бронзової медалей того ж чемпіонату у 2004 р., студентка 3 курсу заочного відділення Національного університету мистецтв України, член Малої Академії наук Закарпатської області (має 4 наукові роботи у напрямках: мистецтвознавство, фольклористика, літературна творчість, історичне краєзнавство), авторка трьох творчих альбомів („Батьківщина”, „Сповідь”, „Я лечу до зірок”).

    Володарка понад 120 грамот, подяк, дипломів, серед них 31 — на міжнародному рівні.

    Ірина гідно представляла Україну на конкурсах та фестивалях в Угорщині, Словаччині, Польщі, Білорусії, Молдові, Болгарії, Італії, Литві, Латвії, Росії, Німеччині, Казахстані, США. Ірина Ярина — автор багатьох творів — віршів та пісень. Авторка гімну міжнародного конкурсу-фестивалю „Кордони єднання”.

    Ірина популяризує національне мистецтво і українську пісню. Співачка неодноразово представляла Закарпаття в Києві та творчих оглядах, у концертних програмах, авторських творчих вечорах українських митців, Героїв України Раїси Кириченко та Анатолія Авдієвського, Віктора Герасимова, в концертних програмах на запрошення митниці України, газети „Сільські вісті”, у м. Санки-Петербург на запрошення української діаспори.

    Ірина Ярина — володарка Гранту Президента України (2004, 2005).

    Купу медалей привезла з Голлівуду дівчина з закарпатського Виноградова

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору