ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Злочинне вирубування лісу в Карпатах не зупинять жодні закони?

    23 мая 2024 четверг
    35 переглядів

    Якщо місцеві громади й надалі залишатимуться байдужими до того, хто і як хазяйнує в лісах. У цьому на власному досвіді переконалися жителі закарпатського селища Бакта. Вони зуміли відвернути вирубку столітніх дубів, на які зазіхнули лісоруби, проводячи санітарну чистку місцевого дубового гаю.

    ...Колись розкішний дубовий гай, що на восьми гектарах в самісінькому центрі берегівської Бакти, нині схожий на справжні нетрі. За ним не доглядали майже десять років. Рятувати ліс власники почали тільки наприкінці минулого року. Спочатку позначили хворі і сухі дерева, потім пообіцяли почистити чагарники і забезпечити селян дровами. Утім, погосподарювати встигли лише чотири дні. Тоді селяни й вигнали лісорубів. Відтак написали десятки скарг. Вердикт численних комісій приголомшив: рубали правильно, а за спробу спиляти 150-літній дуб виписали шість тисяч гривень штрафу... Утім, у своїх висновках фахівці спиралися лише на документи, адже 47 зрубаних дубів одразу переробили на дошки.

    Селяни заперечують: сухими видавалися усі дуби, бо їх крони ще навесні з’їдала гусінь, яка заполонила цей ліс. Рятували тоді дерева самотужки селяни - оглошували суботники і просто чавили на стовбурах личинки. Люди переконані: деякі дуби можна вилікувати. Утім, без санітарного вирубування у цьому лісі таки не обійтися. Її продовжать, але вже під пильним оком сільської громади, повідамляє "1+1".
    Ліси Закарпаття використовуються нераціонально — КРУ
    "Нетаємна вечеря" по-закарпатськи, або Як ромам проїхались ФМ-хвилею по вухах...
    Туристів, що загубилися в Карпатах, знайшли на полонині Урда!
    У лісах Карпат знайшли склад боєприпасів!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Як рубали, так далі рубати й будуть.! Хто їх зупинить!?!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Вставай народе ,й помолися,бо Божа кара настає