ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатці поїхали до сусідів — на "Карпатський вернісаж"

    02 мая 2024 четверг
    28 переглядів

    10-11 вересня 2005 р. на майдані Шептицького в м. Івано-Франківську проходитиме Перший фестиваль народно-прикладного мистецтва „Карпатський вернісаж”. Як повідомили “UA-Reporter.com” у прес-службі фестивалю, участь у ньому взяли як знані в Україні та за її межами майстри, так і ті, хто робить перші кроки в опануванні народного мистецтва. До участі запрошували індивідуальних осіб і мистецькі колективи.

    За складом близько половини учасників – мешканці Прикарпаття. Друга найбільша делегація представляє Буковину. Серед гостей фестивалю – представники Закарпатської, Донецької, Київської, Луганської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Тернопільської, Хмельницької та Черкаської областей.

    Одним із завдань, які переслідує фестиваль, є презентація робіт народних умільців України. Близько 200 учасників, котрі представляють до 40 напрямків декоративно-прикладного мистецтва, у ці дні будуть давати уроки народного промислу та виставлятимуть на ярмарку свої вироби з дерева, скла, лози, соломи тощо. Мешканці та гості нашого краю мають чудову нагоду в одному місці побачити багато надзвичайних, чарівних і витончених речей, зроблених в українських традиціях, з теплом і любов'ю.

    Фестиваль також дає можливість представникам сувенірних магазинів, арт-салонів та галерей налагодити безпосередні контакти із майстрами, для котрих заняття народним промислом є чи не єдиним джерелом наповнення сімейного бюджету.

    «Карпатський вернісаж» проводиться в рамках проекту «Розширення бізнес-можливостей розвитку музейної справи у Західній Україні». Активна роль в організації та проведенні Фестивалю належить Івано-Франківському художньому музею, який обрано одним із пілотних музеїв реалізації цього проекту. Колектив цього закладу довів, що такі колоритні культурні заходи сприяють створенню якісно нової в нашій країні атракції для українських та іноземних туристів.

    Загалом над організацією та проведенням Фестивалю працювало понад 50 підприємств та установ Прикарпаття. Завдяки таким спільним зусиллям у програмі „Карпатського вернісажу” насичена шоу-програма, безліч подарунків та акцій від спонсорів і організаторів, виставка кращих робіт в Івано-Франківському художньому музеї, концерт камерної музики.

    Організатори фестивалю: Рада з туризму Карпатського регіону, Регіональний туристично-інформаційний центр та Асоціація економічного розвитку Івано-Франківщини за підтримки Івано-Франківської обласної державної адміністрації та виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради.

    Патронат фестивалю надали ВАТ „Прикарпаттяобленерго”, гірськолижний курорт „Буковель” та „Інтернетбум” від групи телекомунікаційних компаній „Датагруп”. Його інформаційний супровід на національному рівні забезпечили телеканали „НТН” та „5 канал”, газета “Веверние Вести”, а також близько 30 інших засобів масової інформації регіону та України.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору