ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Чому в Ужгороді розвивається стихійна торгівля?

    18 травня 2024 субота
    69 переглядів
    Стихійна торгівля стає антисанітарним злом нашого Ужгорода

    Зовсім свіжими в пам‘яті ужгородців залишилися спогади щодо заяв ужгородських чиновників відносно боротьби з стихійною торгівлею, яка стає антисанітарним злом нашого міста.


    Ліквідацією стихійної торгівлі мали б бути зацікавлені всі державні інстанції нашого міста,керівники цих інстанцій, хоча б по причині, що вони є слугами народу, отримують від народу через податки заробітну плату і мали всебічно берегти і охороняти здоров‘я та спокій наших мешканців. Боротьбою з стихійною торгівлею займатись дуже важко по ряду причин – з моменту виявлення – до моменту законної ліквідації стихійної торгової точки, посадовець має вчинити безліч юридичних та правових дій, під час яких стихійна торгова точка не припиняє свою роботу або відновлює свою роботу після закінчення перевірки і т.п. Не можна виправдати наявність стихійної торгівлі прогалинами в законодавстві та відсутністю правового методу впливу на стихійних торговців. Існує безліч дозвільних документів від мерії, існують багато санітарних норм та правил, існують податкові обов‘язки перед якими всі підприємці мають бути рівні, а споживачі забезпечені гарантією якості товару згідно санітарних норм, міська казна поповненням, податкова адміністрація сплатою податків,міліція – дотриманням правопорядку, МЧС – протипожежної безпеки,а ще працевлаштування, список інстанцій багатий. В таких правових відносинах держава,в особі посадовців, отримує податки та забезпечує споживачів, тоб-то нас з вами в дотриманні стабільних і якісних, законних прав громадян на гідне життя в нашій державі і гарантує нам, що після вживання продуктів харчування,наприклад, отруєння нам та нашим дітям не загрожує. Відповідно легальні торгівельні точки контролює щодо дотримання санітарних норм, якості товару, відповідність, легальність. Стихіна торгівля порушує всю ланку правил і обов‘язків і треба чітко розуміти, що якщо посадовці «чомусь» не бачать, держава не отримує і відповідно не контролює страждає остання ланка – споживач, тоб-то ми з вами. Мова не йде про продавців продуктів власного виробництва з городу, тут покупець свідомо бере на себе всі ризики і відповідальність, мова йде про стихіну торгівлю, де споживач впевнений, що це законна, легальна, згідно всіх норм та вимог торгівля, тому-що ми впевнені, що посадовці,які є слугам народу, сумлінно виконують свої обов‘язки і не допустять щоб ужгородці ризикували своїм здоров‘ям, держава не отримувала податку, що були порушені санітарні,протипожежні, норми, і т.п. Чому стихійна торгівля тільки розвивається і кому це вигідно навіть не стане для звичайних громадян таємницею.

    Тепер приклади. Роками на Проспекті Свободи між домами 49 та 55 на тротуарі, прямо на пішохідному переході розташована торгівельна точка з продажу овочів та фруктів. Працює щоденно і на даний момент, на час виходу матеріалу, можете переконатися. Жодних дозвільних, санітарних, протипожежних, про сплати будь-якого податку, щодо працевлаштування тощо, просто не існує. Даний пішохідний перехід через Проспект переважно використовується дітьми, які переходять дорогу ідучи на навчання до школи №6, та які і є основними покупцями цих овочів та фруктів. Здавалося б тут мала б бути підвищена увага,особливо санітарна. Останнім часом зміни все ж таки відбулись,посадовці зреагували. УВАГА! в 10 метрах від цієї стихійної точки без жодних дозволів та документів відкривається ще одна, друга, стихійна торгівельна точка і так само без жодних документів,що здійснює ОПТОВО-РОЗДРІБНУ торгівлю! Та ще і перекрито половина тротуару.

    Шановні посадовці! А за що Ви отримуєте заробітну плату?



    2.JPG
    3.JPG
    4.JPG
    5.JPG
    6.JPG

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Коментарі

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    Так, доки існують ринки, власники супермаркетів вважають, що в них ще є простір для розвитку.
    А власники земельних ділянок в центрі міста, будуть продовжувати будувати нові торгові площі для здачу їх в оренду приватним підриємцям.
    Звичайно, за таких умов, спроби людей вижити за рахунок стихійної торгівлі є просто не допустимими.