ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Письменники Закарпаття готують нові антології

    26 апреля 2024 пятница
    60 переглядів

    В Ужгороді відбулися звітно-виборні збори Закарпатської обласної організації Спілки письменників України, в яких взяли участь 36 літераторів краю. Білу троянду і членський квиток отримала на цьогорічному зібранні кандидат філологічних наук, поетеса і перекладач Тетяна Кобаль.Голова правління Закарпатської організації СПУ Василь Густі звітував про зроблене. І попри намагання виступаючих говорити про політику, а не про погоду в домі, більше йшлося про майбутнє.

    Найбільша локальна проблема нині в тому, що письменники витають у повітрі — не підписано орендного договору, спілка мусить визначитися як фінансова організація. Після того, як не стало Василя Кохана, осиротів літературний музей. Виступаючі наголошували: директором музею має стати патріот, але ж бодай на мінімальній ставці.

    Новим головою обласного осередку обрано Петра Ходанича (14 голосів), по п'ять голосів отримали Хрис-тина Керита та Василь Кузан. Членами правління стали Ґ.Малик, X.Керита, Т.Кобаль, В.Густі, В.Товтин, Ю.Шип, В.Кузан, М.Рошко. Ревізійна комісія, яка надалі опікуватиметься майном, — це А.Дурунда, В.Шкіря та її голова — І.Петровцій.

    Слушною була думка про те, що свої 300 примірників книжки письменникам доводиться роздарувати знайомим, а тим часом навіть у школах області про них не знають. А чому б не наважитися на видання літературного часопису краю? Хоча б І в свіжовибілених стінах спілчанського дому. Це би стало справжнім відродженням будинку на Жупанатській.



    Мар’яна НЕЙМЕТІ.


    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору