ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатье перессорились греко-католики с православными

    26 апреля 2024 пятница
    27 переглядів

    Настоятель Крестовоздвиженского собора в Закарпатье протоиерей Димитрий Сидор обвинил греко-католические общины в беспрецедентной экспансии в столице Подкарпатской Руси - традиционно православном Ужгороде. По данным Союза православных граждан (СПГ), экспансия проводится при поддержке властей. Первым шагом стало выделение двух участков, где планируется строительство храмов."Несмотря на протест отца Димитрия и православных верующих, униаты также планируют построить свою церковь и возле Крестовоздвиженского собора, что является откровенно конфронтационным шагом", - заявил накануне агентству "Интерфакс" пресс-секретарь СПГ Кирилл Фролов.

    Ссылаясь на Димитрия Сидора, он также рассказал, что в последнее время активизировал свои действия греко-католический епископ Милан Шашик, который перевел из Словакии на Украину более ста униатских священников.

    "Такие агрессивные действия "мирных" греко-католиков в отношении православного населения Западной Украины вселяют тревогу и не способствуют диалогу между Православной и Католической церквами", - подчеркнул собеседник агентства.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Отцю Сидора пора вже давно займатися не політикою, а своїм справжнім призванням. Що це за священик, котрий під час виборів відкрито агітує мирян за конкретного бандидата, переходить з одної партії в іншу і взагалі створює на Закарпатті атмосферу ненависті до інших конфесій. ГАНЬБА, ПАНЕ СИДОРЕ, бо священиком вас назвати якось не повертається язик!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Про яку експанзію і т.д. говорите московські прибічники-так це ви почали свою єкспанзію перед декількома роками і далі проводите.Побудування православних храмів в центрі міста це була пряма вказівка Москковського патріарха та його прислужників,а дивіться ,що робиться кругом в навколишніх селах.Якщоб це була Українська православія ніхто б і слова несказав,але зараз ми говоримо досить було відсилати пожертвування на озолочення в Росії храмів.Настав час поновити те православіє на Україну яке було за часів коли головна патріахівська папаха була вКиєві.Про це треба говорити.
    А тепер про те яка домінувала церква на Закарпатті-в Ужгороді.Читайте історію.Якраз Ужгорода боялись неприятелі тому ,що вся тут інтелігенція була греко-католицькою.А знищити інтелігенцію неподарилось ні Сталіну ні Гітлеру ,неподариться і московському Сидору який забуває,що він кляв перед Богом ширити добро і ласку ,перевдягається в цивільне обрання і віккрито бере активну участ в агітації за бандитів.Ні ми незабули кому служить і які цілі має московський патріархат.Ми всімолимось за єдину вселенську апостольську церков.Так що і ви негнівіть Бога, а жийте зі своїм народом,заодно поважайте й чуже.Але ненаглійте і якщо находитесь на нашій території то ведіть себе як гості ,а не як окупанти.Так ,що Сидоре не прикривайтесь маньтьою,а служіть Богу,а не як в тій байці :Прийшла стара баба в церкву,свічок накупила.Ду була яка ікона,всюди наліпила.Іще пару остається , де їх приліпити ,ага ,каже, пошукаю старого Микити,Знайшла баба і микиту,старий чорта ціпить -вона йому одну ставить-другу чорту ліпить.Бачать люди,розважають,-таж то вража сила,та вна на то :Не судіте люди ,Ніхто того невидає ,де по смерті буде,Чи у пеклі чи у царстві будеш вікувати,треба всюди добрі люди приятеля мати.
    Так і пан Сидор одну свічку Москві ліпить другу мирянам , а може ще з його помічу вернеться Московське панування на нашому Закарпатті.Ні ми русини-українці Закарпаття нічого спільного немаємо з вашою антихристиянською політикою пане Сидоре.Ми всі православні християне бо правильно славимо свого Бога,але за вас ми християни цого сказати неможемо.Ви заводите між мій нарір ворожнечу і непокой.Збирайте торбу і гайда на Московські терени,або ведіть себе достойно.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    я маю запитання до Отця Сидора, скільки було Церков Православних Церков на Закарпатті до 1946? 3 чи 5 но не більше дисяти. Греко -католицьких понад 400. Після війни всі церкви були або передані Православній Церкві НАСИЛЬНО, що греко-католицькі вірники не мали де молитися. Священники вивезені або в Симбірь, або знищені. Коли Радяньська влада почала розпадатися то лише 50-70 церков було передано назад їхнім власникам. Питання а де інші 400, там моляться православні вірники. Тому о. Сидоре маєте совість хоть трошки і якщо люди будують церкву то це не конкуренція а на славу БОжу, і дорогий о. Сидоре якщо ви хто збудував церкву в Ужгороді не знаєте чому, то грош ціна вашему священнству, і церкві яку ви збудували. І друге питання, я був на похороні де ви співали парастас. Що мене здивувало що той самий напів співають і греко - католики. Я говорив з старшими людьми і вони казали що то є той самий напів що мали греко католики до війни. Отже чому ви вживаєте напіви греко католиків щоб люди від вас не повтікали. Якщо ви належите до Москви співайте по московськи, і потім напишіть результа.
    Дякую і чекаю відповідь від о. Сидора.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Для кровли соборов есть «золотой» зеркальный лист 1х2м и толщ. 0,4-1,5мм из нержавейки, покрытый «под золото» нитридом титана (в работе – нет отличий от обычной нержавейки, можно варить, крыть золотые купола, фасадные вывески, таблички). Покрываются трубы длиной 1,8м, перила, и т.д. Если раньше покрывали плазмотроном мелочь (зубные коронки, корпуса часов), то сейчас –до 2м. Поставляем цветное тонированное стекло 2400x1450 толщ.4-5-6-8мм, стеклоблоки /10 тонов/, матовое и узорчатое, зеркала. Продаем нерж. трубы 12Х18Н10Т диам. 8 - 133мм– бесшовные и сварные (19-27 грн./кг), отводы н/ж, фланцы н/ж, мойки-10 видов. ФОП Остаповец (плательщик НДС) Киев, т. 8(050)581-19-08, [email protected]