ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Аферист із Закарпаття "засвітився" в столиці

    26 апреля 2024 пятница
    62 переглядів

    Днями співробітники столичного Управління по боротьбі з організованою злочинністю затримали кримінальний дует у складі 44-річного безробітного мешканця Закарпаття Івана Л. та 33-річного Віктора К., керівника апарату Монастиріщенської райадміністрації (Черкаська область).- Інформація про цих аферистів з'явилася у нас ще в середині квітня, - повідомив оперуповноважений з особливо важливих справ УБОЗ ГУ МВС України у Києві Володимир Охрименко. - А на початку травня до нас надійшло декілька заяв про те, що представники однієї фірми під виглядом продажу конверсійної військової техніки заволоділи великими сумами грошей.

    Як з'ясувалося, спочатку зловмисники дійсно займалися посередництвом при продажу військової техніки, але потім вирішили, що можна не обмежуватися отримуваними відсотками від торгових операцій, а класти до кишені як мінімум половину від суми договору. Так, один київський бізнесмен, який хотів придбати два екскаватори, прийшов з «посередниками» на Київський авторемонтний завод (щоправда, заходили вони не з боку центрального КПП, а через станцію техобслуговування, що діє при заводі). Після огляду техніки було укладено договір на 130 тис. грн, махінатори продемонстрували покупцю копії документів нібито на поставку цих зкскаваторів, і отримавши передоплату у 60 тис., щезли. Коли співробітники УБОЗ поцікавилися фірмою, від імені якої «посередники» здійснили оборудки, виявилося, що вона фіктивна.

    У другому випадку жертвами аферистів стали двоє бізнесменів з Луганська і Дніпропетровська, які хотіли придбати 10 вантажівок «Урал». Уклавши договір на 270 тис. грн і отримавши завдаток від покупця, зловмисники також щезли. Потім вони «кинули» підприємців на $5 тис. завдатку, що був заплачений при «купівлі» вантажників ЛХ-34.

    Підозрювані визнали свою вину, але ніхто з них не забажав взяти на себе керівну роль у цьому «бізнесі». А гроші, отримані від замовників техніки, за словами затриманих, вони встигли витратити

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору