ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Студенти Львівської політехніки досліджують архітектуру Закарпаття

    27 апреля 2024 суббота
    21 переглядів

    Історично багатий архітектурними традиціями Хуст започаткував співпрацю із львівським університетом «Львівська політехніка». Перші троє студентів з кафедри реставрації уже обрали теми своїх курсових робіт, що стосуватимуться хустських містобудівничих реалій.

    Хуст. Вид из центра на Замковую гору
    Хуст. Вид из центра на Замковую гору

    Як повідомили “UA-Reporter.com” у прес-службі Хустської міської ради, студенти з міста Лева аналізуватимуть цінні забудови міста. Зокрема, одна робота стосуватиметься паспортизації фасадів у т.зв. чеському містечку — йдеться про будівлі стилю модерн у старій частині міста, що мають історичне та архітектурне значення.

    Інший молодий дослідник розроблятиме історичний інтер’єр актового залу та кімнати Августина Волошина у міській раді. Наступна робота полягає у дослідженні будівлі дитячого садочку № 5 – колишнього Будинку адвоката.

    Курсові роботи студентів, які працюють під керівництвом доцента Костя Присяжного, стануть основою для подальших проектно-реставраційних робіт у Хусті.

    З боку Хустської міської ради проект курує перший за усю історію хустського самоврядування архітектор Олег Боршовський. За його словами, наступними молодими дослідниками хустської архітектури стануть студенти кафедри містореставрації.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору