ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Новий міжнародний перехід запрацював на українсько-словацькому кордоні

    26 апреля 2024 пятница
    59 переглядів

    Як уже повідомляв "UA-Reporter.com", сьогодні в Закарпатті на українсько-словацькому кордоні запрацював новий міжнародний пункт пропуску «Малі Селменці – Великі Селменце». В урочистій церемонії взяли участь делегації України на чолі з міністром МНС Віктор Балога та Словаччини – на чолі з віце-прем’єр-міністром Словацької Республіки Палом Чакі. Шістдесят років тому Державний кордон розділив село Селменці на дві половини. Частина селменчан стала громадянами СРСР, інші – Чехословацької Соціалістичної Республіки. Довгі роки близькі родичі спілкувалися здебільшого через смугу колючого дроту чи шлагбаум. Тепер можливість спілкування значно спростилася.

    Про відкриття пункту пропуску в цьому місці йшлося не один рік, але питання залишалось відкритим до липня 2005-го, коли Президент України Віктор Ющенко видав відповідне розпорядження про відкриття пункту пропуску.

    За короткий час українською стороною тут було збудовано всю необхідну митну інфраструктуру, побудовано під’їзні дороги. Всього на будівництві об’єкту з українського боку було освоєно 928 тисяч гривень капіталовкладень.

    Пункт пропуску функціонуватиме як міжнародний для пішого та велосипедного сполучення з режимом роботи у світловий день (з 8.00 до 20.00).
    На українсько-словацькому кордоні відкривається міжнародний пункт пропуску "Малі Селменці — Вельке Слеменце"
    Словаччина виступає за те, аби жителі Закарпаття частіше бували у своїх сусідів
    Ужгород: Митні служби України та Словаччини дали "добро" на будівництво автомобільного пункту пропуску "Малі Селменці — Велке Селменце"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору