ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: В.Ющенко ознайомився з ходом робіт із нарощення водозахисної дамби уздовж річки Тиса

    20 мая 2024 понедельник
    44 переглядів

    Як уже повідомляв "UA-Reporter.com", Президент України Віктор Ющенко прибув сьогодні з робочою поїздкою на Закарпаття. Під час поїздки глава держави має намір ознайомитися з ходом виконання Комплексної протипаводкової програми "Тиса" та заходами МНС України щодо запобігання надзвичайним ситуаціям у процесі пропуску весняної води в області.

    На даний момент Президент України Віктор Ющенко вже ознайомився з ходом робіт із нарощення водозахисної дамби уздовж річки Тиса на ділянці село Саловка – село Соломонове, Ужгородського району.

    Про хід робіт Главу держави поінформували Василь Сташук, голова Державного комітету з водного господарства, та Віктор Балога, міністр з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи.

    За словами В.Сташука, нинішнього року на зазначеній ділянці планують реконструювати 6,5 км дамби, на що передбачено 8,4 млн. гривень. Роботи проводять відповідно до відкоригованої протипаводкової програми, затвердженої цього року постановою Кабінету Міністрів України.

    Довжина захисної дамби становить 18 км. Вона захищає 7 населених пунктів, у тому числі – місто Чоп. Відсутність запасу дамби над розрахунковим рівнем води, наявність фільтраційних процесів і досвід пропуску паводків 1998 і 2001 років потребують реконструкції ділянки водозахисної дамби для підвищення її надійності.

    Відповідно до Програми комплексного протипаводкового захисту в басейні р. Тиса в Закарпатській області на період 2002-2006 роки та прогноз до 2015 року, в 2004 році здійснено реконструкцію частини дамби довжиною 0,95 км. Середня висота нарощення складає 1,4м.

    Також Глава держави оглянув насосну станцію №1 Брегівської осушної системи у селі Червоне. Пояснення про роботу станції надав Володимир Чіпак, начальник Закарпатського обласного управління водного господарства.

    Підрозділ МНС продемонстрував Президентові евакуацію потерпілих від паводку на затопленій території в заплаві р.Латориця.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Я по поводу питань найзвичайних ситуаций та у справах захисту населення.Я живу в Тячевському р-они с.Лопухово Яблониця. Нини у нас знову зийшов сув и це не перший и не послидний.Слава Господу що далеко вид людей и що никому не нанис ущерба. Просто перегородив невеличкий струмочек и якщо збереться дуже много води може и навредити людям.Якраз внизу находятся хати.А сув из земли и каминня.Ще велику опасность ми маемо на основний дорози коло Цапу там постоянно из гори на дорогу сочиться вода.А зимою невозможно проихати на машини бо вздуваются ледяни пузири по пивметра висотою як ледяни горби.И НИХТО НАМ НЕ ХОЧЕ ПОМОГТИ,И це мисто опасне тим,що внизу прямо пид дорогою РИЧКА ЯБЛОНИЦЯ яка в прошлий раз з повинью забрала 26 домив и погибла жинка.А ЯКЩО И ЗАРАЗ може зийти сув и перегородить ричку то биды буде ще бильше,ниж тогди.Ви б завезли Призедента в гори де люди жиют як 100 рокив назад, без дориг,без роботи без всякои допомоги краю.