ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В угорській Ніредьгазі відбулося перше засідання українсько-угорської міжурядової комісії з транскордонного співробітництва

    15 мая 2024 среда
    19 переглядів

    Актуальні питання функціонування прикордонних переходів, охорони природи, ведення водогосподарства та розробки спільних проектів розглянуто на першому засіданні українсько-угорської міжурядової комісії з транскордонного співробітництва, що відбулося сьогодні в угорському місті Ніредьгаза.Співголовами комісії є перший заступник міністра економіки України Сергій Романюк і голова обласних зборів Саболоч-Сатмар - Берегської області Угорщини Ласло Газда.

    Як повідомляє власкор Укрінформу в Угорщині, комісія відзначила, що пропускна спроможність угорсько-українського переходу “Загонь - Чоп” (“Тиса”) не відповідає зростаючому пасажиро- і вантажопотоку. У зв'язку з цим було визнано за доцільне вивчити можливості здійснення спільного прикордонного контролю і митного догляду, що дасть змогу вдвічі прискорити пропуск через згаданий перехід пасажирського і вантажного автотранспорту. У перспективі ж неподалік від діючого передбачається спорудити через Тису сучасний міст, що з'єднає угорську та українську ділянки автомагістралі П'ятого панєвропейського транспортного коридору “Трієст - Любляна - Будапешт-Львів-Київ”. Міст може стати до ладу у 2010 році, коли згідно з Другим національним планом розвитку Угорщини планується завершити угорську дільницю автомагістралі, повідомив Ласно Газда.

    Комісія підкреслила необхідність розробки на підставі українсько-угорської міжурядової угоди з питань захисту навколишнього середовища такої системи контролю за довкіллям, яка б дозволила застосовувати найсучаснішу методику і технологію.

    На сьогодні Україною розроблена довгострокова, до 2015 року, програма захисту від повені на річці Тиса, Угорщина ж здійснює “план Вашаргелі”. Реалізація відповідних заходів, зазначалося на засіданні комісії, вимагає постійної координації. Передбачається також розробка спільного плану судноплавства по верхній ділянці Тиси.

    Друге засідання комісії заплановано провести у жовтні цього року на Закарпатті.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору