ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Сьогодні у Львові вшановують пам’ять першого президента Карпатської України

    20 мая 2024 понедельник
    49 переглядів

    Сьогодні в Українському католицькому університеті у Львові з ініціативи Малої академії літератури і журналістики відбудеться вшанування пам’яті о. Авґустина Волошина – президента Карпатської України, ректора Українського вільного університету в Празі, професора педагогіки, визначного громадського діяча.Після Літургії в Каплиці УКУ відбудеться Молебень до Богородиці, після якого з коротким словом про особу та життєвий шлях о. Авґустина промовлять ректор МАЛіЖ Василь Тарчинець та завідувач кафедрою церковної історії УКУ д-р Олег Турій.

    Після урочистої частини на території УКУ в рамках історико-краєзнавчої акції МАЛіЖ на вшанування пам’яті о. Авґустина Волошина буде посаджено кущ калини, саджанець якого вирощено і привезено з його батьківщини на Закарпатті, повідомляє "Гал-інфо".

    Унікальні реліквії Президента Карпатської України передали музею в Ужгороді
    Завтра Закарпаття відзначатиме 67-му річницю від дня проголошення на теренах Підкарпатської Русі держави Карпатська Україна.
    В області вшановано пам’ять Августина Волошина

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Почему во Львове, а не в Ужгороде? Или Хусте? Люди у нас послушные, все вышли бы по команде хозяев - всё же на Родине великого деятеля это стало бы событием, да и политически выглядело бы очень даже,- можно было бы сказать людям:' Смотрите, как закарпатские украинцы радуются Волошину - первому Президенту Украины Карпатской'. И реконструкцию дамбы у Тисы приурочить к этому событию - мол, Киев помнит и заботится о русинах, сорри, закарпатских украинцах. Кстати лучше бы не в Хусте, а именно в Ужгороде - заодно лояльность ещё раз украинской бы власти показали. Для меня Волошин действительно украинец, сделавший для Украины очень много (лучше бы для русин). А то, что он был за Гитлера значения не имеет - стратегические цели оправдывали(?)