ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

ДАІ вимагатиме від Ратушняка усунення порушень правил утримання і експлуатації міських вулиць?

    18 мая 2024 суббота
    53 переглядів

    Кабінет Міністрів України своєю постановою від 18 жовтня вніс зміни до Положення про Державну автомобільну інспекцію Міністерства внутрішніх справ.

    Відповідно до внесених змін, до складу Державтоінспекції віднесено Центр безпеки дорожнього руху і спеціальний загін “Кобра” особливого призначення при Департаменті Державтоінспекції МВС, а також міжрайонні відділи (відділення) Державтоінспекції і підрозділу дорожньо-патрульної служби.

    Уряд також дозволив Державтоінспекції здійснювати закупівлю товарів, робіт і послуг, пов’язаних з розробкою і виробництвом державних номерних знаків для транспортних засобів і спеціальної бланкової продукції, устаткування і технічних засобів, пов’язаних із забезпеченням безпеки дорожнього руху і нанесенням ідентифікаційних номерів транспортних засобів відповідно до вимог міжнародних і державних стандартів, а також програмного забезпечення і технічних засобів, пов’язаних з функціонуванням автоматизованих систем у сфері безпеки дорожнього руху і організації автоматизованої мережі передачі даних в ній.

    Крім того, уряд вирішив ДАІ вимагати від установ і організацій, фізичних і юридичних осіб усунення порушень правил утримання і експлуатації автомобільних доріг, вулиць і залізничних переїздів, обмежувати або забороняти проведення ремонтно-будівельних робіт та інших заходів на автомобільних дорогах, вулицях і залізничних переїздах, якщо при цьому не дотримуються вимоги до забезпечення безпеки дорожнього руху і його учасників.

    Уряд дозволив працівникам Державтоінспекції перевіряти у водіїв наявність медичної довідки про придатність до управління транспортним засобом відповідної категорії під час отримання або обміну посвідчення водія і проведення державного технічного огляду транспортних засобів.

    Уряд дозволив працівникам ДАІ здійснювати контроль за діяльністю, пов’язаною з виготовленням, ремонтом і перевіркою технічного стану транспортних засобів, перевезенням вантажів і пасажирів, іншими видами діяльності суб’єктів господарювання, які впливають на безпеку дорожнього руху.

    Водночас уряд позбавив Державтоінспекцію права брати участь в розгляді клопотань і підготовці висновків про помилування засуджених за фактами дорожньо-транспортних подій.

    Уряд також заборонив Державтоінспекції вилучати номерні знаки і накладати адміністративні стягнення на громадян, які зробили адміністративні правопорушення.

    Уряд також дозволив не захищати голографічними елементами наступні документи: “Дозвіл на переобладнання транспортного засобу”, “Дозвіл на право проведення технічного огляду транспортних засобів спеціально уповноваженими комісіями”, “Узгодження на розміщення реклами” і “Формуляр на розміщення реклами”.
    Коли буде вирішено "світлофорну" проблему в Ужгороді?
    Берегись автомобиля, или Как власть г.Ужгород экономит на "зебре"...

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору