ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Найближчим часом співпраця України з Угорщиною активізується?

    22 июня 2024 суббота
    28 переглядів

    Сьогодні в Будапешті на зустрічі з Президентом Угорської Республіки Ласло Шойомом Президент України Віктор Ющенко висловився за активізацію енергетичної співпраці між сусідніми країнами. Президент України зазначив, що наша країна високо оцінює нинішній стан українсько-угорського політичного діалогу. Він також відзначив істотне поглиблення міжпарламентської співпраці між двома державами.

    Ющенко зокрема висловив подяку угорській стороні за одноголосне рішення Державних Зборів Угорщини, ухвалене 24 листопада 2003 року, про визнання Голодомору 1932-1933 років актом геноциду проти українського народу.

    Співбесідники також торкнулися теми європейської і євроатлантичної інтеграції. З цього приводу Шойом завважив, що Угорщина хотіла б бачити відносини між Україною і Євросоюзом значно глибшими, ніж це зафіксовано в чинному Плані дій Україна-ЄС.

    В ході розмови Ющенка позитивно оцінив стан українсько-угорських торговельно-економічних відносин, відзначивши, що за останні чотири роки обсяги товарообігу між нашими країнами зросли удвічі, повідомляє «УНІАН».

    Говорячи про трансграничну співпрацю, Шойом серед іншого високо оцінив допомогу української сторони в боротьбі з паводками в прикордонній зоні. Співбесідники обговорили подальші кроки співпраці в цьому напрямку.

    Президенти, крім того, торкнулися питань енергетичної співпраці. Ющенко висловився за активізацію роботи в цьому напрямку і наголосив на важливості для України інтеграції своєї транзитної системи в загальноєвропейську мережу.

    Крім того, Президенти приділили увагу забезпеченню прав національних меншин. Ющенко оцінив українсько-угорську співпрацю в цій сфері як «зразкову в регіоні Центрально-Східної Європи». Глава Української держави також порушив питання про встановлення в Будапешті пам'ятника Тарасу Шевченку.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору