ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: Ужгородське Общество ім.Духновича відроджує свою бібліотеку

    26 апреля 2024 пятница
    45 переглядів

    У міжвоєнні роки бібліотека Ужгородського культурно-просвітницького Общества ім.Александра Духновича була однією з найбільших на Підкарпатській Русі. Товариство, засноване у 1923 році, через шість років уже мало як центральну бібліотеку в Ужгороді, так і 152 бібліотеки-філіали у селах краю із загальним фондом у 41 212 книг.

    У середині 1930-х років таких бібліотек по селах налічувалося вже 288, а центральна бібліотека Общества в Ужгороді налічувала 5 450 книг та секцію науково-історичного архіва з фондом у 1700 книг. У 1944 році Общество було ліквідовано, а бібліотеку розпорошено.

    Нещодавно активісти відродженого Общества (голова правління кандидат філологічних наук Валерій Падяк) вирішили відновити бібліотеку та архів. Основний напрямок – карпатознавство. Одне з приміщень товариства приведено у належний вигляд. Особлива заслуга у цьому нових членів Феодосії та Михайла Ревти. Вони власноручно у вільний від роботи час виготовили бібліотечні стелажі та встановили їх у приміщенні. А ветеран товариства Наталія Росоха навела тут порядок та готує бібліотеку для прийому книжок. Методичну допомогу також надасть фаховий спеціаліст бібліотечної справи.

    Шляхи накопичення фонду бібліотеки плануються різні. Товариство також із великою вдячністю прийме літературу в подарунок, про що у Книзі вдячності буде зроблено відповідний запис. Бажання долучитися до цієї ініціативи вже підтвердили десятки організацій, видавництв, наукових установ та небайдужих до добрих справ людей, інформує прес-центр Ужгородського Общества ім.А.Духновича.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Збойницький імперіалізм східних славян - росіян и українців: розділяй, пануй збойством через політику етноциду и геноциду.
    http://www.rusynmedia.org/Documents/ZakObl/Proposed%20Measures.pdf
    http://www.karpatorusyns.org/more.php?id=311_0_1_30

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Етнобізнес на русинстві
    http://rusinpresent.narod.ru/padal.htm

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Параноики, так параноики. Вам, судя по всему, повезло - Вы не параноик. Придурок, но не параноик. Словаки тоже параноики, наверное, - независимы от великой нации украинцев-непараноиков. Венгры тоже. Если бы Венгрия по каким-то причинам оказалась в составе Украины, то непараноики, уверен, смогли бы научно доказать принадлежность венгров к великой нации непараноиков украинцев. И заставили бы венгров согласиться с этим, не забыв при этом назвать параноиками. Удивляюсь некоторым своим соплеменникам, которые до сих пор продолжают называть себя украинцами, зная, что это обман - ложь перед самим собой и предками.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    :))))))
    Чесне слово, всратися і не жити! Таких параноїків як русини ще треба пошукати. Хворі люди, що з них візьмеш?:))))))

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    до :)!
    Ваш жаргон важко порозуміти. Де Ви вчились?
    Чи у бібліотеки ходили?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    до :)
    Вы пан :), представляєте пересiчного українця?
    Дуже цівілізованна нація, айбо не до Центральноі Європи!