ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: За гроші української діаспори у Тернові звели новий греко-католицький храм

    18 мая 2024 суббота
    35 переглядів

    Вісім років тому преосвященний єпископ Мукачівської греко-католицької єпархії Іван Маргітич урочисто освятив у Тернові Тячівщського району Закарпаття наріжний камінь під будівництво нової церкви в урочищі Керт.Тоді у своїх молитвах владика згадував отця-мученика Антонія Романа, який служив у тяжкі 40-ві роки минулого століття в сільському храмі і за християнську віру був запроторений на 25 років в сибірську неволю. Сільську церкву було закрито на довгі роки, а миряни тихцем молилися Богу в своїх домівках.

    Допоки зводилася нова духовна обитель, словацький отець-місіонер Петро Креницкі правив Божу службу в невеличкій дерев'яній фарі.

    На відкриття тернівського греко-католицького храму Ісуса Христа приїхав мукачівський єпископ Мілан Шашік, який відслужив недільну Літургію.

    «Щиро дякуємо українській діаспорі Канади, Австралії, Німеччини, США за матеріальну поміч, а також будівельникам, що мурували стіни, риштували покрівлю, встановлювали церковні куполи та христові розп'яття, — розповідає отець Петро. — Щойно завершили будівництво дзвіниці і встановили 5 придорожніх хрестів», повідомляє "Фест".

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору