ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: Фестиваль науки зі присмаком печеної картоплі...

    20 мая 2024 понедельник
    25 переглядів

    Цьогоріч уперше в національному масштабі в рамках святкування Дня науки відбувся Фестиваль науки. До цієї загальнодержавної акції долучилися і науковці Інституту електронної фізики Національної Академії наук України в Ужгороді. Тут проведено два наукових форуми - Міжнародна конференція молодих вчених і аспірантів ІЕФ'2007 і міжнародний симпозіум «Резонансні явища в атомних системах». Останню подію було приурочено до 85-річного ювілею видатного українського вченого, доктора фізико-математичних наук Івана Запісочного.

    Міжнародна конференція ІЕФ'2007 зібрала в Ужгороді понад 100 молодих дослідників з провідних наукових центрів України.

    Жваві дискусії точилися і в кулуарах засідань, продовжувались у наукових лабораторіях під час ознайомчих екскурсій.

    А завершився фестиваль прекрасною екскурсією мальовничими куточками нашого краю. Це і відомий замок «Паланок», і затишні алеї замку графа Шенборна (санаторію «Карпати»). Продегустували гості найкращі закарпатські вина і насолодилися джерельними мінеральними водами. А неповторний смак картоплі, спеченої біля підніжжя Карпатських гір, осяяних не по-травневому яскравим і щедрим сонцем, як і загалом фестиваль, запам'ятається усім надовго.



    Олександр СНІГУРСЬКИЙ, доктор фізико-математичних наук, завідувач відділу електронних процесів Інституту електронної фізики НАН України/i]

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору