ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Оперета "Танго для тебе" братів Юрія-Августина та Євгена Шерегіїв зірвала оплески у закарпатській глибинці

    15 мая 2024 среда
    42 переглядів

    На початку грудня артисти обласного українського музично-драматичного театру здійснили виїзд у селище Великий Бичків Рахівського району, де показали оперету „Танго для тебе» братів Юрія-Августина та Євгена Шерегіїв (постановка народного артиста України Анатолія Філіппова), яка була написана саме в цьому селищі, а першу постановку її в Ужгороді здійснено ще у 1936 році.

    У той час газета „Українське слово» писала:...вистава має шалений успіх. Глядачі бачать красиву, ніжну виставу про найсвітліше почуття людства — кохання, яке робить кожну людину сильною, доброю, готовою на будь-які вчинки».

    Минуло багато років, але все сказане тоді є надзвичайно актуальним і сьогодні, бо присутні в залі Будинку культури Великобичківського лісокомбінату захоплено приймали акторів театру, а по закінченні вистави гаряче аплодували та просили приїжджати до них частіше.

    Акція відбулася з нагоди встановлення у фойє Будинку культури пам'ятної дошки на честь 100-літнього ювілею Юрія-Августина Шерегія, який в юності жив і працював у Великому Бичкові.

    Родзинкою вечора стало те, що в переповненому залі серед шанувальників творчості братів Шерегіїв були поважні гості — донька Юрія-Августина Шерегія Ольга Грицак із Словацької Республіки, а також інші члени родини відомих корифеїв театрального мистецтва Закарпаття.



    Василь КОБАЛЬ, "Новини Закарпаття"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору