ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: 30 мешканців Свалявщини приймають ін’єкції від сказу

    13 мая 2024 понедельник
    51 переглядів

    Лісівники Закарпаття б’ють на сполох. А все — через збільшення популяції вовків у лісах краю. Сьогодні є 150-170 особин, але вже у червні їх кількість може зрости до 500. 5 районів області під загрозою поширення сказу, а науковці біологічного факультету Ужгородського національного університету та Карпатського біосферного заповідника продовжують наполягати, аби вовка ще й занесли до Червоної книги. За словами заступника начальника Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Володимира Машури, фахівці стверджують, що за кілька місяців «вовче» питання класифікуватиметься як надзвичайна ситуація. Хоча досі був лише 1 випадок, коли вовк зайшов на обійстя – в Ужгородському районі. Але у курортному Свалявському районі близько 30 людей вже приймають ін’єкції проти сказу, оскільки є ризик зараження навіть через доторк до тварини.

    На Закарпатті є спеціальна бригада із відстрілу хижаків, проте вовки безперешкодно розмножуються на захищеній території, куди зась і лісівникам і мисливцям. Натомість вільне життя вовків у заповідниках і заказниках призводить до збільшення популяції. До червня прогнозують аж 500 голів, тоді як у 70 роках на Закарпатті було усього 20-25 вовків і цього, на думку фахівців, цілком достатньо для області.

    Допомогти у відстрілі вовків готові іноземні мисливці, вони навіть готові платити по тисячі євро за одного впольованого звіра.

    ***

    Закарпаття має найбільшу кількість хижих звірів в Україні. Усі вони переносять збудник сказу. Чисельність основних видів мисливських тварин: олень – 2 248 голів, кабан – 2 164, косуля – 5 894, заєць-русак – 31 095.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    "...Усi вони переносять збудник сказу..." Оце так аргумент ! Людина теж являеться розповсюджувачем СНIД-у. Це все icтерiя, аналогiчна iстерii влiтку зi змiями. Пережили. Комусь дуже хочеться заполучити з iноземцiв по 1000 евро у власну кишеню.