ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Етнічне дистанціювання закарпатських русинів не має під собою ніякого соціально-політичного та наукового підгрунтя?

    27 апреля 2024 суббота
    56 переглядів

    Днями, як відомо, Закарпатська обласна рада ухвалила рішення про надання мешканцям області, що називають називають себе русинами, статусу окремої етнічної меншини і підготувала відповідне звернення до Верховної Ради України, щоб законодавчо і фінансово закріпити прийняте нею рішення.

    Про це на сьогоднішньому засіданні у Києві за "круглим столом" "Русинство на Закарпатті - історико-етнографічні виміри та політичний конспект", що відбулося в УКРІНФОРМі, журналістам розповіли директор Інституту мистецтвознавства, фолькльористики та етнології імені Максима Рильського Національної Академії наук України академік Ганна Скрипник, голова товариства "Україна-Світ" Іван Драч, професор Ужгородського національного університету Сергій Федака, голова Українського фонду культури Борис Олійник, депутат попередніх скликань Верховної Ради України Степан Хмара, відомі вчені, що представляють різні регіони України.

    Усі вони переконані, що визнання русинів окремою етнічною групою є ніщо інше, як чергове розігрування політичної карти України, пробна куля розіграти один із багатьох сценаріїв розколу України, які пишуться і фінансуються з-за кордону. "Спроби антидержавних політичних сил використати етноісторичну непоінформованість жителів області щодо самого етноніму "русини" мають під собою маніпулятивний характер і використувуються з дистабеліційною метою", - зазначила Ганна Скрипник. Відомо, підкреслила вона, що цей термін використовувся як синонім до слова "українці" на Закарпатті до другої половини ХХ століття і є етнонімом (самоназвою) разом із словами "русь", "рутенці" всього українського народу ще з часів Київської Русі.

    Рішення Закарпатської обласної ради науковці і політики вважають протиправним і таким, що перебирає на себе функції наукових установ та організацій. Тому наукові установи, творчі спілки, політичні та громадські організації національно-демократичного спрямування мають намір звернутися з листом до Президента України як гаранта Конституції вжити відповідних заходів щодо недопущення дезінтеграційних процесів у Закарпатській області.

    Віктор Чухліб, УКРІНФОРМ
    На Закарпатті Рахівська районна рада рада звернулася з протестом до Президента та Генпрокуратури проти рішення обласної ради про визнання національності "русин"
    "Ми разом з українцями — державотворчий народ" — настоятель Ужгородського православного собору ім.Кирила і Мефодія русин о.Димитрій СИДОР
    Євген Жупан: "Визнання русинів не суперечить ні законам України, ні її Конституції"
    Закарпаття: ПЕРШИМИ користь від визнання РУСИНської національності на Закарпатті нехай відчують русинські діти!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Интересно, Ганну Скрипник уже связали? Или так оставили...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А якщо навпаки: українці поборють в собі русофобію та, відмовившись від сепаратистської самоназви "українці" повернуться до історичної назви "русини", тоді ким для них стануть сучасні русини?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Скучно, господа! Все то же непонимание группы людей, говорящих на русско-польском суржике, что и другие люди имеют право говорить на своем "диалекте великого украинского языка" и называть его иначе... В какую Европу они хотят войти? Как? Через задний проход?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Навіть рішення Європейськи правових інституцій, ООН, рекомендації Україні визнати русинів нацменшиною та той факт, що в світі русини давно визнані не є для тупих націоналістів серйозними. Збандитизовані галицькі націоналісти-тягнибоки не звертають уваги на те, що обласна рада в Закакрпатті не просто визнала русинів, а просто відновила цю націнальність, яку заборонили більшовики післч 1946 троку. Отже, в лиці націонал-радикалів русини вбачають скажених фашистів, які відробляють гроші олігархів, котрі обкрадають Закарпаття. Прокляті націоналісти-галичани як ракова пухлина на тілі Закарпаття вже 70 років, починаючи з перевороту 1938 року. Наші люди не йдуть вчити галичан, а от вони, як антидемократична саранча саранча лізуть до Закарпаття, де можно їм красти і оббирати простих закарпатців.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А,не біда - українофіли брешут,а русинськый поїзд іде

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А якщо згадати історію: середина 19-го століття, Киів, студенти публічно читають Шевченка на мітингах і вигукують щось про якусь "Україну". А у Москві терміново зганяють запроданців-малоросів на круглий стіл з теми "Українство в Малоросії – історико-етнографічні виміри та політичний контекст". Учасники круглого столу гнівно засуджують "український сепаратизм" та звертаються до російського самодержця як гаранта цілісності російської імперії недопустити ширення українського сепаратизма. Всіх українців – у Сибір! За те, що рідну мову осмілюються називати українською, а свою національність свідомо виокремлюють як "українську". Історія повторюється?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Айбо розмериговали русини український мурячник,уже і тяжку артилерію в діло Київ пустив.Єн так дале.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Лікар Жупан отримавшм високе звання від Кучмівсько-Януковичської влади впевний час нікроку не зробив для того ,щоб покращити медичне забезпечення краю,але смакуючи російсько-Різаковською підтримкою продовжує колотечу в краї,а це все дало йому можливість поселитись в Рокошині в домині навряд чи міг би бути побудований за його зарплатню.Це та сама російська маріонетка ,що й Магочі який все своє життя прослужив Совіцкому а потім Російському КГБ.А пан Жупан і його прибічники й досі фінансуються з Російської казни.Їм наплювати на простий люд,їм потрібне матеріальне благо.А як інакше вони б ходили то в Словакію,то в Польщу ,а в останні роки Брусель а т. д.Краще з галичан зробити ворогів як втратити опіку російських підданих та і таких мецинатів як СДПО та Кучмівсько-Януковичівську банду.Всі вони одним ликом шиті.Підпис Жупана є і в документах де йдеться про рослідування вбивства ректора Сливки.За що і через якийсь час він отримав Заслуженого лікаря України.Ви повинні б знати іще одну прекрасну сторінку з біографії пана Євгена Жупана - хрещений він в Грю католицькому обряді,в роки відлиги ходив разом із його товаришом ветеринарним лікарем... в Мукачові до Греко-католицької церкви,але як запахло тим що православна церква заговорила про Український патріархат він одразу став православним і активно почав з Рокошина чимчикуввати до Мукачева .Хоч як ви добре знаєте православія не зачинено і в Рокошині. Але матеріально вона була на добрих і міцних фундаметах ,а це й бачимо як будується Рокошинський монастир.Так ,що пане Жупане ми знаємо якої ви віри і масті,та чи не час би нашим землякам добре подумати кому вони на виборах віддають свій голос,хто так красно й добротно лічить наші налогові податки.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Чимчикував лікар до Мукачівської православії не тому що пахло Українізацією ,а тому щоб цьому перешкодити,щоб не дай то бог не зникло велике фінансування з Росії в одному пакеді де йде і частка для нього!!!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Лем ни мурячник, Ляшкун. Серпентарий...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Нно йо - весна прийшла,гады на сонце лізут.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    еСЛИ УКРАИНЦЫ РУСИНЫ ТО ПОЧЕМУ ОНИ НАЗЫВАЮТСЯ УКРАИНЦАМИ7а ЕСЛИ РУСИНЫ УКРАИНЦЫ ТО ПОЧЕМУ ОНИ НАЗЫВАЮТСЯ УКРАИНЦАМИ7и ВООБЩЕ КУДА ДЕВАЛАСЬ В уКРАИНЕ ДЕМОКРАТИЯ.чТО ЕЕ НЕТ И НЕ БЫЛО.иЛИ ПРОДОЛЖАЕТСЯ НАЦИОНАЛИЗМ В ХУДШИХ ФОРМАХ ИУДЕО-МАРКСИЗМА-ЛЕНИНИЗМА.кОГДА ВСЁ ЭТО ЗАКОНЧИТСЯ7и БУДЕМ ЛИ МЫ СЛАВЯНЕ НАРОДОМ ВООБЩЕ В ГЛАЗАХ ИУДЕЕВ7эТО ВСЁ ИХ МАЛАНСКИЕ НОМЕРА ЧТОБ ПРОДОЛЖИТЬ СВОЕ ГОСПОДСТВО НАД УКРАИНЦАМИ,РОССИЯНАМИ,РУСИНАМИ И ДРУГИМИ НЕЕВРЕЙСКИМИ НАРОДАМИ ИБО ОНИ ЕГОВОООБРАННЫЕ НАЦИОНАЛИСТЫ А ЭТО НИЧТО ДРУГОЕ КАК РАСИЗМ,ШОВИНИЗМ КОТОРЫЙ ТЩАТЕЛЬНО ИМИ СКРЫВАЕТСЯ ПОД РАЗНЫМИ ИЗМАМИ.пОРА КОНЧАТЬ С ЭТИМ.нАРОД ДОЛЖЕН ОБ ЭТОМ И ДРУГИХ ЗЛОДЕЯНИЯХ ИУДЕЕВ-СИОНИСТОВ ЗНАТЬ,ЧТОБЫ ПРАВИЛЬНО СОРЕНТИРОВАТЬСЯ КАК СЕБЯ ВЕСТИ ЧТОБЫ ОСВОБОДИТЬСЯ ОТ УГНЕТЕНИЯ И ТАРАНИИ ПОД КАКИМИ БЫ ЛОЗУНГАМИ ОНИ НЕ ПРИКРЫВАЛИСЬ.сКОЛЬКО МОЖНО ТЕРПЕТЬ ИЗДАВЕТЕЛЬСТВА И УНИЖЕНИЯ.пОРА И ЧЕСТЬ ЗНАТЬ!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Если бы в Подкарпатье шли российские деньги, то ситуация была бы совсем другой. Никто России не нужен, у них уже было много братьев и сестёр, с которыми сейчас они не знают, что делать. Понять их можно, да и всё к лучшему - соблазнов меньше.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    "Спроби антидержавних політичних сил використати етноісторичну непоінформованість жителів області щодо самого етноніму "русини" мають під собою маніпулятивний характер і використувуються з дистабеліційною метою", krasno djakujeme, uchena paniko, nakonecj budeme znati za jsja pravdu. A kiby Kijova ne bilo? Fedakochuchok? Shto by zjme robili? Odkrili vochi siginjatam-rusinam. Vidav, fest veliki mudraki! Sili za kruhlij stul i v klip oka rozkrili anti-ukrainsjkij zahovor!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    У відповідності до статті 11 Закону України “Про національні меншини в Україні” “громадяни України мають право вільно обирати та відновлювати національність.
    Примушення громадян у будь-якій формі до відмови від своєї національності не допускається”. Прокуратура должна серъёзно проверить мотивы политических украинцев, отрицающих право русин на свою национальность, и доходчиво объяснить, что законы страны нужно соблюдать или отвечать за нарушение оных. Я не должен слушать мнений националистов о моей национальности и на страже интересов каждого русина в Подкарпатье стоит Закон Украины.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    що там паны приказувут, най їм буде, а мы,
    русини, были сьме, есьме и будеме і нико нам исе не завадит!!!!!!!!!!!!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Я хочу зареєструвати національність "хустянин". Маю на се право ци ньи? А то всякі туй ня записууть у якісь русини.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Нико тя нигде не записує в русини. Пишися хоть татарином і будь щасливий.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Наконицьто!!! Я колись писав, правда не про татарина, а іршавського китайця! Радує!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Айбо піп Сидор проти, вун уповів, же "Пудщоти прості, ко називаться у Закарпаттю "місним", тот русин!". То як, опровєргатимеш попа чи то він з бодуна такоє уповів?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Вы свободный человек, делайте, что Вам сердце говорит. В демократию не играют, демократией живут и Вы вправе быть тем, кем хотите, как себя сами чувствуете. Только разрешите и другим быть самими собой. Я русин. Кто Вы - ответьте себе сами. Лично я не собираюсь решать за Вас и держать за Вас же ответ перед Господом. Живите сами своими делами и сделайте счастливыми своих детей.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Так то Ви. Але інші, кого Ви підтримуєте, вже за мене вирішили.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Не совсем так, - они говорят о национальной принадлежности коренного населения, а не о том, как люди себя воспринимают. Идеологическая машина работает и приносит результаты, из-за чего очень многие воспинимают себя согласно пожеланиям власти. Это наша реальность, которая может вскоре поменяться. Самому Киеву может стать выгодно таки признать нас русинами и сделать всё, чтобы люди выздоровели от последствий идеологической обработки, вспомнив свою действительную природу. Это может произойти в том случае, если там увидят нашу лояльность центральной власти и будет необходим противовес галицкому национализму на местах. Национализма-то уже все давно наелись, пора бы и экономику отстраивать. Слишком сложно, но возможно - тем более, что в нашей истории такие повороты уже происходили. Уж действительно - человек бросает жребий, но Господь решает, что выпадет.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Кого нас? 10 000? Скільки разів повторювати. Спершу культура, потім політика. А то визнають, а всякі політпопи (о, звучить!) почнуть вередувати, "дай власть". А почне це він робити, оскільки його підтримка в Ужгороді 2%. Тому на вибори йому іти - смерть, як не хочеться. Памятаєте "Гий русине з нами до сиринчі з пікницьов и шовдарьом!". Класний "проект", однак провальний, і політрусини це розуміють. Не ловіть рибку в мутній воді.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ваши данные устарели, но это неважно. Меня не волнуют ничьи страхи, волнует одно - Вы имеете право чувствовать себя украинцем, и русины имеют право чувствовать себя русинами. Политическая борьба к этому не имеет никакого отношения и находится в совсем другой плоскости. Если кто захочет требовать А, у Вас всегда будет право требовать Б. Русины находятся в плоскости юридической, партийаная борьба в плоскости политической - и не надо их смешивать.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Одна проблема. Соціології не бачу, котра б свідчила про застарілі мої дані. І друга проблема є. Всі ці площини взаємоповязані. Не існує при розгляді суспільних питань "чисто" юридичних, партійних (я за них навіть не писав), політичних площин. Щоб чітко розуміли. Якби соціологія показала ЗНАЧНИЙ зріст кількості людей, що ідентифікують себе як русини, автоматично стало б вигідно іти до влади під гаслом "утиски русинів". Вже така є політика цинічна у всьому світі, тут не до моральності Русначки :-). Звідси висновок, що раз не існує "3%" політичного проекту, значить немає підтримки самої ідеї. Про "небажання займатися політикою у "політрусинів" скромно мовчимо, прочитавши БУДЬ-ЯКУ їхню газетку. Культуру розвивати з перспективою 10-20 років, це 1. ВАЖКО, 2. мало "ПІАРНО", 3. НЕВІГІДНО, 4. і взагалі для ЛОХІВ.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Снова таки, нельзя смешивать разные вещи. Я говорю о правах человека - одного, двух, тысяч - неважно сколько нас, каждый имеет право на свободу выбора. Сегодня Вы отнимите мои права, завтра отнимут у Вас ибо такой будет созданная Вами система. Я не '%', а конкретный человек, русин по национальности согласно моим собственным убеждениям, имеющим свои культурные и исторические причины. По законам Украины я даже не обязан никому объяснять причины такой моей самоидентификации и любой, заставляющий меня почувствовать себя неловко в связи с моей национальностью, даже сомневающийся в правильности моего выбора (можно сомневаться на кухне и тихо) должен ответить по закону, замечу, Украины. Это юридическая плоскость. Политическая плоскость, это когда группа людей хочет на моих интересах заработать себе какую-то выгоду - это совсем другая история и для неё существуют законы партийной борьбы - одна партия продвигает интересы Васи, другая - интересы Пети. К национальному самовосприятию простых граждан это отношения не имеет. Создавайте сильную партию, выигрывайте выборы и продвигайте свои интересы - при чём здесь русины? Если мы со временем создадим свою партию и начнём демократично продвигать свои интересы, то это будет значить только то, что товар интересен избирателям и больше ничего. Существование русин не обязывает создание русинской политической партии, русины могут самовыражаться политически в любой близкой их интересам партии и решать свои проблемы по своему разумению. Это и есть свобода личности и демократия, Вы свободны быть украинцем, свободны выбирать себе партию, продвигать и бороться за её интересы в рамках существующих в стране законов и это всё не должно ущемлять право других народов делать то же самое. Русины также имеют право быть русинами, выбирать себе партию, бороться за её интересы - иногда против Ваших интересов (демократия есть демократия и надо быть достаточно сильным, чтобы не выходить за её рамки) - и также в рамках законов. Русины - граждане своей страны и имеют все те права, что и Вы. А по поводу неэффективности русинских организаций теперешних - так возглавьте одну из них и работайте правильно. Делов-то.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Так я не русин. Що очолювати? Але біс із ним. Вас почитати - все так правильно аж жуть (с). Русинські газети та місцеві коментарі - що називаться без коментарів. Добре хоч в одному зійшлися, що я не "галицький окупант".

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    За демократию надо платить неопределённостью, всё вокруг кажется таким цветным, без серых тонов, люди говорят не всегда то, что нравится, а в Верховной Раде вообще иногда морды, извините, бьют друг другу. С этим ничего не сделаешь. А как сейчас Бушу с сенатом из демократов работать? Так всё и происходит и русины в какой-то мере тест на демократию для Украины и молодых, растущих политиков - руководителей будущего. Диктатору тяжело превратиться в демократа, скажем, что невозможно, поэтому демократию надо воспитывать в людях сызмальства и не позволять себе отходить от неё ни в какой ситуации. Всё начинается с уважения себя и уважения других людей. Настоящие солдаты даже врагов своих уважали и убивая, только делали свою работу, отдавая потом честь и благославляя:'Там потом встретимся, брат мой'. А тут не враги, но свои родные граждане, имеющие право на своё мнение. Думаю, Вы и сами во всём разберётесь и найдёте в себе силы вести честную игру.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Камуфляжнику, а що це "найдёте в себе силы вести честную игру" тобто, я вже веду НЕчесну гру? Це стереотип? Чи підсвідоме бачення в опоненті ворога, так характерне для східного словянина?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    РІЕЛІТІ-ШОУ ПРО БОРОТЬБУ З КОРУПЦІЄЮ”

    „Аби громадяни держави, яка ніяк не збудує правового суспільства, знали основний вияв корупції „в обличчя”, українська доблесна міліція чітко відпрацювала шляхи і методи „боротьби” з нею. Відкинувши у бік широкі простори України, зупинимося на провінційному Закарпатті. Тут факти корупційних діянь стали буденним явищем, а окремі нардепи взагалі викинули копупцію із власного лексикону, замінивши її словом „компроміс”. Та й цифри – річ уперта, але з ними сперечатися не будемо, бо майже кожному відомо, яким чином їх формують. Навіть підлітки проінформовані, що проти корупціонера „з важкою грошовою категорією” нічим не попреш, бо там спрацьовує правило „корупція захищена корупцією”. А тим часом „боротьба” вимагає результатів для звітів, і, звичайно, їх шукають посеред грошово незахищених верств населення.

    Ось свіжий приклад двотижневої давнини „боротьби” з корупцією в УжНУ. Тут на філологічному факультеті розгорнулася драма, справді варта сюжету для зйомок.

    Студент-третьокурсник, вдаваний вождь студентського пролетаріату Андрій Любка, вирішив посприяти дівчаткам-першокурсницям у складанні іспиту з „української народної творчості”. Бачачи в собі місцевого авторитета, хлопчина звернувся з проханням до викладачки О.М. Тиховської. Хоч пані Оксана й відмовила у будь-яких домовленостях, напористий Андрій не відступав. Через якийсь час він зателефонував до викладачки і попередив, що до неї додому прийде студентка Таня Пинзеник. Не беручи до уваги відмову, о 19 годині вечора у двері постукала дівчина. А коли пані Оксана спитала, у чому справа, та відповіла, що їй потрібна консультація. Зайшовши в середину, студентка попросила підтримати 10 однокурсників, що мають незадовільні оцінки, а за винагороду запропонувала гроші. Оксана Михайлівна відповіла, що такий варіант неможливий і виставила дівчина за двері. Встигла тільки господиня зачинити двері, як хтось постукав знову. Відчинила.. і до квартири увірвалися троє чоловіків з відеокамерою. Миттєво тицьнувши посвідчення, виявилося, що це бійці 6-го відділу УМВС по боротьбі з корупцією, пригрозили п.Оксані та її матері не чинити їм опору, бо вони мають право обшукувати квартиру. На запитання, що вони мають шукати, один із працівників УМВС відповів, що тут була студентка і мала дати хабара. Пані Оксана сказала, що грошей не брала, а якщо дівчина прийшла із наміром дати гроші, то нехай обшукують її. Бійці ж, звичайно, на слова не реагували, а чимдуж перекидали речі, книжки, документи і навіть білизну. Обшук супроводжувався відеозйомкою, перевертали все догори дном протягом півтора години, не зважаючи на присутність трирічної дитини і сльози. На прохання матері припинити цей „цирк”, наказали їй замовкнути, бо виженуть із квартири, оскільки вона заважає їх „операції”. Не знайшовши того, що шукали, нічні візитери склали протокол в одному примірнику, примусили його підписати і зникли. Без сумніву, подібні дії є брудною, цілеспрямованою провокацією, підтриманою працівниками УМВС, що чинили обшук. І за такі дії хтось мусить відповісти. Редакція сподівається на відповідну реакцію керівництва правоохоронних органів, бо, між іншим, пані Тиховська звернулась не тільки до редакції газети „Трибуна”, а і до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Кому з цього який зиск, догадатися неважко: дітям – дешевий популізм, відповідним структурам – факт для звіту.”

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Аноним, простите, но я обязан Вас о чём-то попросить, а именно: в следующий раз если Вы что-то хотите уточнить, то просто задайте вопрос без собственных домыслов и предположений с автоматическим наклеиванием ярлыков - и подождите ответа. Вы в любом случае всегда будете более восточным, поэтому в разговоре со мной предлагаю снять эту тему о 'восточности', а заодно, на всякий случай, и о 'азиатском варварстве'. Не обижайтесь. Я не знаю, кто Вы и не имею понятия, какую игру Вы ведёте в политике и ведёте ли вообще какую-то игру. С другой стороны Вы, очевидно, молодой человек, и судя по активности, не прочь заняться политикой, в связи с чем вполне вероятно будете вести какую-то политическую игру в будущем и мои пожелания к этому Вашему будущему и относятся. Если Вы сейчас во что-то играете, то это меня не интересует никак. Я не собираюсь никоим образом влиять на Ваши взгляды, методы, ограничивать Вашу свободу выбора и все мои комментарии единственно обясняют мою точку зрения на вещи, моё понимание. Если они найдут отклик в Вас, то в любом случае это будет Ваш личный выбор. Поэтому не ищите конфронтации и оскорблений, их здесь нет.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Камуфляжнику, а що це "найдёте в себе силы вести честную игру" тобто, я вже веду НЕчесну гру?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    P.S. Образою там і не пахло. І задумано не було. Досвід у мене достатній у спілкуванні з східними словянами, які при незгоді у якомусь питанні бачать співрозмовником опонента у всіх інших. Нічого образливого, ніякого натяку на "азію". І відколи це східні словяни "азія"?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Від "Аноніма" пише Андрій Любка. На Ваше риторичне питання "Тобто, я вже веду НЕчесну гру", Ви самі ж і відповіли. Ствердно відповіли. Ви ведете себе по-хамськи з "Камуфляжником", якому не годитеся у підмітки, Ви ведете себе по-хамськи, коли намагалися підкупити викладача О.М. Тиховську, щоби та за гроші поставила гарну оцінку двійочникам, Ви ведете себе по-хамськи, коли наводите на квартиру викладача О.М. Тиховської обшук у лиці хлопців з 6-го відділу УМВС по боротьбі з корупцією, Ви ведете себе по-хамськи, коли використовуєте у своїй мові такі брудні слова, які культурна людина, тим більше - студент-філолог ужгородського вузу вживати уникає. Ви пишете, скриваючи своє лице під ніком "Аноніма", щоби уникнути притягнення до відповідальності за хамську поведінку на цьому форумі. Те, що адміністратор пропускає Ваші хамські репліки, свідчить про те, що Ви наглі тому, що відчуваєте підтримку. Бережіться, бо є ще Божий Суд. Перед яким Ви - рано чи пізно, - але обов'язково предстанете. У Вашу користь будуть свідчити тільки Ваші добрі або погані діла і слова. І ось від Божого Суда Вам утікати буде важко. Бог наказує не ціпком. Колесо Фортуни - річ дуже непостійна. Сьогодні Ви - нагорі, а ЗАВТРА ВИ - ПІД КОЛЕСАМИ ЗЛОЇ ДОЛІ. ПАМ'ЯТАЙТЕ ПРО ЦЕ.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Любко Ты годен быти ни лем укарайинцьом, ай и китайцьом. Ты лем ни забывай ош чим май довго Украйина русинув ни признає, тым май булше украйинцї ставуть чужыми на русинськув земли.