ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Проти ЗНИЩЕННЯ собак в Ужгороді виступають захисники тварин Закарпаття

    06 мая 2024 понедельник
    50 переглядів

    Як уже повідомляв "UA-Reporter.com", в Ужгороді виявили сказ і запровадили карантин. За два місяці влада міста планує відстріляти безпритульних псів, яких в обласному центрі Закарпаття до трьох тисяч.

    — Відловлювати собак буде комунальне автотранспортне підприємство, — розповідає речник міського голови ОлегПодебрій, 37 років.— Для цього виділили дві спецмашини, закупили пневматичну зброю та ампули з отрутою. Відстрілюватимемо у присутності міліціонерів.

    2007 року, у порівнянні з 2002-м, від укусів бродячих псів постраждали в 4,5 разу більше ужгородців. Вакцинація від сказу обходиться людині в 300 грн.

    Закарпатські захисники тварин виступають проти знищення собак. Рік тому вони пропонували чиновникам відловлювати псів та стерилізувати їх.

    Із 2005-го в Ужгороді планували побудувати притулок для бродячих псів, але досі не знайшлося інвестора. Громадська організація ”Допоможи другові” обіцяє звернутися до прокуратури та європейської спільноти.

    Сніжана РУСИН, "Газета по-українськи"
    Безпритульних собак в Ужгороді планують знищити за 2 місяці
    В Ужгороді розпочали відстріл бродячих собак. Шприцами з отрутою!
    Через укус жінки скаженим собакою в Ужгороді оголошено карантин
    В Ужгороді зграї бродячих собак нападають на людей!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    "Допоможи друговi" - а ваших дiтей кусали на вулицi бродячi пси? "...до европейськоi спiльноти..." Правильно ! Вiдловлюйте i туди iх вiдправляйте.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Знайшли самий простий вихід -знищити!!! Один пес покусав - знищити всіх!!! Це не нагадує вам події 66-річної давнини? А де ж ваши обіцянки, шановні "слуги народу"? Пожалійти тих же дітей,не виховуйте їх на жорстокості!І кримінальну відповідальність за жорстоке поводження з тваринами ніхто не відміняв. Прокуратурі впору вже розібратися з такими рішеннями і діями влади.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    "Для цього виділили дві спецмашини, закупили пневматичну зброю та ампули з отрутою". Скільки ж грошей викинули з бюджету? Місто озброюється! І хто ж надав дозвіл на застосування отрути в громадських місцях? Ліпше б закупили на ці гроші хоча б звичайну сітку та огородили ділянку для собак. А добрі люди-всі інвестори, кожний знайде кусок хліба покормити бідних тварин.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Рішення міської влади є правильним! В минулому році за даними міського травмпункту звернулося за медичною допомогою 486 покусаних бродячими собаками. А скільки громадян не звернулося за медичною допомогою. Ужгород не повинен стати собачником. Не зрозумілий вислів, що влада буде "контролювати популяцію бродячих собак". Місто не джунглі, де таке регулювання необхідне. Бродячих собак в обласному центрі не повинно бути взагалі. В той же час потрібно посилити відповідальність "господарів", які викидують собак на вулиці. Закон про гуманне поводження з тваринами передбачає знищення бродячих псів гуманним шляхом. існують відповідні закони про диратизацію тварин і їх потрібно виконувати. Простирилізовані та вакциновані собаки на вулицях міста також несуть загрозу для людей. Дитину моєї сусідки покусав вуличний пес, коли вона поверталася із школи. Щодо притулку "Допоможи другу" то тут більше піару чим хороших справ. Притулки повинні, безумовно існувати. Але не на громадських засадах, а створені як підприємство комунального господарства. Роботу таких притулків, та рівень гуманного поводження в них з тваринами могли контролювати активісти "Допоможи другу".

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Я за гуманное отношение к животным.Но то что творится сейчас в городе не входит ни в какие рамки.Собаки кусают людей,загрызают домашних собак(с хозяйками на поводке)...не говоря что творится около мусорных баков...Я не сторонник последних методов уничтожения,но что отлавливать их надо было-это факт.Борцы защиты животных почему вы не примите какие-то меры? Не надо ругать власть,а покажитесь на деле.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Шановна Kyci, а ви застраховані від того, що вашу дитину не покусає не бродячий пес. Недавно мою знайому покусав пес за голову та лице. Це був пес, який гуляв з хазяїном не на поводку. Хазяїн разом з псом втекли. Мене теж кусав пес, але я категорично проти того, щоб нищити усіх, а ще й по-варварськи. А як ви поясните дитині, коли вона побачить на вулиці отруєну собаку, яка в муках помирає. Скажете їй, що це їй за те, що вона кусалася. Тож, будь ласка, прививайте жорстокість вже змалечку. Може якби ви покормили тих собак, то вони б не кусалися.
    А що робити в нашому місті з циганами та бомжами. Може б і їх відстріляти, щоб очистити місто. А як на рахунок сміття? Ужгород за правління "циганського барона" Ратушняка претворився на великий смітник. Тож відстріляйте всіх собак і будем мати епідемію лептоспірозу чи іншої зарази, яку переносять щурі. А ніхто не помічав, що на смітниках риються не тільки собаки, а цигани разом з циганчатами. Якщо зараз знайшлись кошти на вбивство, то чому вони не могли знайтись раніше на створення притулку?! Я десь чула, що вартість цієї "гуманної" акції 40 тис. Хотілося б знати, який це піар навколо "допоможи другу". Організація не раз зверталася про допомогу, але міська влада не виходила на зустріч. Більше піару мені здається навколо скаженої собаки, яка накинулась на жінку.Відомо, що у цієї собаки був і є хазяїн, який не хоче світитись. І чомусь він не захотів забирати свою собаку. А для чого в "Ріо" розписувати про самопочуття жінки, про те як її болить голова. Це не якесь рідкісне захворювання щоб так все роздувати. А голова болить багато кого. Та ще й фотографія рани! Це для того, щоб нагнітати ситуацію?! Також мені не зрозуміло те, що у рішенні міськвиконкому написано про те, що будуть створені майданчики для тимчасового перебування тварин, буде проводитись сортування, лікування, вакцинація. А кого ж будуть на цих майданчиках сортувати, якщо всіх постріляють отрутою? Ще й отрута така, після якої собака ще довго буде мучитись перед смертю.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ще хочеться знати звідки взялася цифра 3 тис. безпритульних псів. Порівняли з Кременчуком? Якщо мерія 2 роки взагалі не цікавилась собаками, то хто ж їх рахував? Ця цифра просто надумана знову ж таки для того, щоб роздути ситуацію. У місті є сотні собак, а не тисячі!!!