ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

"Аве-Закарпаття" очистить гірський край від сміття, переконує заступник губернатора Олександр Карташов

    04 мая 2024 суббота
    26 переглядів

    Незабаром утилізацією сміття на Закарпатті займатиметься австрійська фірма «Аве», яка надає такі ж послуги на всій території Австрії, та на половині – Угорщини. Вже через 2-3 місяці буде створено СП «Аве-Закарпаття».

    За концепцією, розробленою компанією та схваленою обласною владою, Закарпаття буде поділено на 4 сектори, в кожному з яких буде побудовано полігони для сміття. Також збудують своєрідні перевалочні станції, в які звозитиметься сміття з населених пунктів, що розташовані на відстані більше 70 км від полігону.

    Самі ж полігони будуть збудовані під землею, тому на поверхні можна буде збудувати, наприклад, спортивні майданчики. Як пояснив під час прес-конференції заступник голови ОДА Олександр Карташов, екологічних особливостей полігони не потребуватимуть, оскільки буде розроблена гідроізоляція ґрунту, інформує ЗІА "Простір".

    Першим завдання для «Аве-Закарпаття» стане вивіз побутових відходів із сіл області, де немає смітників, через що люди скидають непотріб просто в річки, загрожуючи екологічному стану водойм. Може також виникнути питання про виділення території під полігони, але Олександр Карташов сподівається, що міські громади зрозуміють важливість побудово нових смітників. І, звісно, доведеться привчити людей до утилізації. Адже в селах ніколи в житті не платили за подібні послуги.
    В Ужгороді з’вилась експозицію скульптур із ...пластикових пляшок
    Закарпатському Хусту загрожує екологічна катастрофа
    Від сміттєвих завалів Закарпаття "визволять" австріяки?
    На Закарпатті вивезено 10129 кубометрів сміття та розчищено 72,1 км прибережних смуг річок

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    підтримую