ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Иснування центру народної творчості Закарпаття під загрозою?(оновлено)

    19 мая 2024 воскресенье
    25 переглядів

    UA-reporter.com 07.04.2008 висвітлював інформацію про те, що закривається обласний центр народної творчості, а його приміщення будуть приватизовані. Таку інформацію повідомили колишні працівники центру Софія Тищенко та Марія Голінка. Під надуманою реорганізацією центру, за їхніми словами, криється лише одна ціль – відібрати приміщення по вулиці Волошина, 18 і приватизувати його. Протилежну думку висловив «НЕДІЛІ» директор цього центру Володимир Рудейчук. За його словами, все почалося з того, що сесія облради вирішила передати кіно-відеопрокат у відання центру народної творчості. Але для цього, за твердженням керівника, потрібно було реорганізувати центр. «Тому обласний центр народної творчості ліквідують, а на його базі створили новий обласний організаційно-методичний центр культури, який займатиметься трьома основними напрямками роботи: кіно-відеопрокат, розвитком народних ремесел та режисерсько-постановочною діяльністю», – зауважив Володимир Васильович.

    За його словами, в реорганізованому центрі не збільшилася й кількість штатних працівників - як було 26, стільки й залишилося. Практично не змінилися і рамки фінансування.

    «А щодо згаданої публікації, - говорить директор центру, - вона з’явилася саме напередодні створення ліквідаційної комісії. Мабуть, відчували, що їх більше не залишать на своїх посадах, бо жодним чином на своїй роботі вони себе не проявили, і залишати їх на робочих місцях було не доречно» .

    Приватизацію ж приміщень центру Рудейчук назвав вигадкою. «Ніхто нічого не буде приватизувати. Вважаю, що у цих „дописувачів” була лише одна мета – облити мене брудом напередодні засідання конкурсної комісії», - зазначив Володимир Рудейчук.

    Новина від 07.04.2008 Майбутньою долею обласного Центру народної творчості, де свого часу працювали такі потужні творчі особистості краю, як Коцка, Манайло, Задор та інші, нині переймаються ветерани цього Центру Софія Тищенко та Марія Голінка. Як вони розповіли у прес-центрі "Нове Закарпаття", спочатку були закриті близько 200 будинків культури та клубів, а тепер створено чи не перший в Україні прецедент — закривається Центр народної творчості Закарпаття.

    Після "помаранчевої революції" до Центру методистом взяли чоловіка, "пожаліли", і хоч він "не вміє працювати й не фаховий", проте невдовзі став директором. Після цього не один проект був практично знищений. "Хоча жоден заклад культури не можна закривати без погодження з Міністерством культури, однак наприкінці минулого року Центр рішенням управління культури ліквідовано під приводом нібито реорганізації", — каже Софія Тищенко. Метою цього, очевидно, є забрати приміщення на другому поверсі по Волошина, 18. Підвал уже відібрали. Приміщення належить до обласної комунальної власності, а з огляду на останні події можна твердити, що запущений механізм, який допоможе обласний Центр народної творчості "прихватизувати", віддавши його у приватні руки.

    Закарпаття: "Культурні" управління по боротьбі з народною творчістю...

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору