ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Отримання шенгенських віз буде лібералізовано

    26 апреля 2024 пятница
    52 переглядів

    Генеральне Консульство Угорщини в Ужгороді видає по 150-200 шенгенських віз щодня, - повідомив сьогодні, 19 березня, під час брифінгу перший заступник Генерального консула Томаш Віціан.

    Т.Віціан додав: "Щоб звертатися до нас для отримання шенгенської візи потрібно, щоб Угорщина - була основною, першочерговою метою поїздки. Звичайно, опісля з цією візою можна відвідати інші країни Шенгенської зони".

    За словами заступника Генерального консула, спершу слід зателефонувати у консульство й записатися на прийом. "Практично на другий день можна здати документи. Черг у нас немає, - зазначив він. - Консульський збір за оформлення візи становить для громадян України 35 євро. За потреби виробити термінову візу - за три дні до запланованої поїздки - слід заплатити 70 євро. Це доплата за терміновість. Тому якщо особа входить до категорії, що звільнена від сплати консульського збору, то у цьому випадку має заплатити лише 35 євро".

    Т.Віціан додав: "99% заяв, які підкріплені усіма необхідними документами, задовольняються, люди отримують візи. 1% - це люди, які уже мали депортації з країн Шенгенської зони, і на яких є негативна інформація у наших базах даних. Візи видаються в середньому за 8-10 днів".

    Сьогодні, 19 березня, відбулася зустріч представників Генеральне консульства Угорщини з представниками турагенцій Львова щодо практичних аспектів отримання шенгенських віз у консульстві.

    Представників туристичних агентств найбільше хвилювали питання, пов’язані із можливістю групової подачі документів туристів. Перший заступник генерального консула Угорщини Томаш Віціан прокоментував з цього приводу: "На групове оформлення віз для туристичних поїздок, за шенгенськими правилами, мають право лише акредитовані турагентства. Акредитація у нас тривала до 28 лютого, і 31 березня будуть відомі результати. Ті ж, хто не звернувся за акредитацію вчасно, цього року її не отримають. Матимуть можливість зробити це у наступному році". Також Т.Віціан поінформував, що не передбачено можливості для вироблення групових туристичних транзитних віз.

    Т.Віціан додав: "Це для нас теж нова робота. Ми думаємо, що через півроку нашу діяльність перевірятиме комісія як з Будапешту, так і з Брюсселю. Коли вони переконаються, що усе добре, ми зможемо коригувати нашу роботу у такий спосіб, щоб якомога менше створювати додаткових труднощів".

    Zaxid.net

    Руками украинских миротворцев сербов выгнали из здания суда ООН в Косово..
    Ужгород: О новых условиях выдачи словацких виз
    З 20 грудня Генеральне консульство Угорщини в Ужгороді працюватиме за попереднім телефонним записом
    Про особливості Шенгенського візового режиму для жителів Закарпаття — з точки зору Угорщини та Словаччини

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору