ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді розгортається новий будівельний скандал!

    17 мая 2024 пятница
    29 переглядів

    Вже вдруге впродовж останнього місяця в обласному центрі Закарпаття місті Ужгороді розгортається скандал, пов’язаний із планами збудувати багатоквартирний будинок там, де, згідно всіх санітарних норм, його і близько не має бути...

    Зрубані дерева на дитмайданчику на вул.Легоцького.
    Зрубані дерева на дитмайданчику на вул.Легоцького.

    Якщо перший такий кричущий факт мав місце у мікрорайоні "Новий" на вул.Легоцького, де на місці дитячого майданчика та дерев, власноруч висаджених мешканцями навколишніх будинків, хочуть звести елітний житловий будинок (поки що через протести цих мешканців будівельний процес тут призупинений), то нове "вогнище" зайнялося в протилежному кінці міста — в мікрорайоні "Шахта", неподалік будинків №4, 12/а на вул. Котляревського також "бажають" збудувати багатоквартирну житлову споруду. Мешканці вказаних будинків вкрай занепокоєні й обурені будівельними роботами, які активно ведуться впритул до їх будинків. І знову, як і в першому випадку, спостерігаємо повне ігнорування усіх чинних санітарних норм (в т.ч. з насильною ліквідацією дитячого майданчика), архітектурних (новобудову хочуть хбудувати впритул о вже існуючих житлових будинків), екологічних (нова будівля затемнить вікна житлових кімнат, що може призвести до появи грибка у приміщенні), протипожежних (пожежне авто не матиме змоги під'їхати у разі надзвичайного випадку) та цілої низки інших норм.

    На цілком законні вимоги мешканців будинків №4 і 12/а до представників будівельної фірми "КарпатиУкр", що провадять тут роботи, показати дозвільні документи на це будівництво — жодної позитивної реакції. Навпаки, вони стверджують, що мешканці мікрорайону можуть звертатися з протестами куди завгодно, а будинок все одно буде збудований. І така впевненість будівельників не позбавлена певних підстав, адже, як вдалося з’ясувати, земельна ділянка під новобудовою належить ...депутату Ужгородської міської ради (фракція БЮТ) підприємцю Павлу Маєрчику!

    ...Мешканці будинків №4 та 12/а по вул.Котляревського вже звернулися з колективними листами щодо незаконності нового будівництва під їхніми вікнами до мера Ужгорода Сергія Ратушняка, голови Закарпатської облдержадміністрації Олега Гаваші, прокурора м.Ужгорода та прокурора Закарпатської області.

    Володимир СВИДА, м.Ужгород
    Ужгород: Жителі вулиці Легоцького протестують проти будівництва 5-поверхівки на дитячому майданчику та вирубки посаджених ними дерев

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    И как Ратушняк должен остановить стройку, если Маерчик принес ему в сумке 500 000 доларов США????