ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

За минулу добу на території Закарпаття сталося 2 пожежі

    04 мая 2024 суббота
    50 переглядів

    Економічні втрати склали чотири тисячі гривень. Вогонь пошкодив одне підприємство та один житловий будинок. Надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на території Закарпаття не виникало.Зафіксовано один неправдивий виклик пожежно-рятувальної служби. Зусиллями оперативно-рятувальної служби врятовано матеріальних цінностей на десять тисяч гривень. Найбільш напружена пожежна обстановка у Тячівському районі, тут виникає чотирнадцять відсотків всіх пожеж. Найчастіше вони стають наслідком несправних електромереж, внаслідок цієї причини виникає сорок три відсотка всіх випадків вогняного лиха.

    З початку року в нашому краї вже сталася сімдесят шість пожеж, тільки прямі матеріальні збитки від яких склали двісті тридцять одну тисячу гривень. На пожежах загинуло тринадцять людей, ще трьох було травмовано.

    У зв’язку із зростанням кількості випадків загибелі людей на пожежах, Управління МНС України в Закарпатській області звертається до мешканців нашої області бути обачними у поводженні з вогнем та дотримуватися правил пожежної безпеки.

    На сьогодні передбачається збільшення хмарності, слабкий сніг, в східних районах подекуди помірний. На дорогах ожеледиця. Температура повітря 0-5 морозу, місцями до 10 морозу.

    За повідомленням закарпатських синоптиків 4 лютого на дорогах області збережеться ожеледиця.

    В Закарпатській області на ГРВІ (гостру респіраторно-вірусну інфекцію) хворіє 2887 людей, з яких 1542 – діти. Всі дитячі заклади працюють. Управління МНС України в Закарпатській області звертає увагу мешканців області на необхідність дотримання протиепідеміологічних заходів, що зменшує можливість захворіти на застуду.

    Всі перевали придатні для автомобільного руху, покриття доріг – на Абранському, та Яблунецькому перевалах – сухе, на Ужоцькому, Торунському та Латірському – сухе, місцями накат, опади не спостерігаються. Видимість добра. Для забезпечення проїзду через перевали задіяно 17 одиниць техніки та 46 працівників автодорожніх служб. Для розчищення доріг на Торунському перевалі задіяно 2 одиниці спецтехніки. На дорогах державного значення місцями покриття сухе, місцями сніжне, ожеледь, дороги обласного та місцевого значення засніжені, на дорогах ожеледиця, проїзд забезпечений. Для розчищення доріг задіяно 116 одиниць техніки та 314 працівників дорожніх служб.

    За останніми даними Закарпатського обласного центру з гідрометеорології на річках спостерігаються незначні коливання рівнів води, утримуються льодові явища. Найбільший підйом рівня води зафіксовано на річці Тиса (в районі міста Тячів) (+ 8 см), найбільший спад на річці Ріка в районі села Нижній Бистрий (- 8 см). У зв’язку з похолоданням на всіх річках, окрім річки Пінія в районі села Поляна, спостерігаються льодові явища, тому Управління МНС України в Закарпатській області застерігає мешканців долин річок від спроб виходити на лід та звертається з проханням дотримуватися правил поведінки на льоду.

    На сьогодні суттєвих змін в гідрологічному режимі річок не очікується.

    З огляду на ожеледицю на дорогах, УМНС України в Закарпатській області звертається до водіїв автотранспортних засобів бути вкрай обережними на дорогах, дотримуватися правил дорожнього руху та не перевищувати дозволену швидкість.

    Загалом з початку року на автошляхах області в дорожньо-транспортних пригодах постраждало 55 людей, 8 загинуло, 25 людей скоїли суїциди.

    Центр громадських зв'язків

    управління МНС України в Закарпатській області

    В Ужгороді спробували “погасити” 16-поверхівку
    Жінка загинула під час пожежі на …кладовищі
    На Закарпатті “горіла” Хустська нафтобаза
    В Закарпатському селі Білин жінка винесла з палаючого будинку дворічного малюка

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору