ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатці позитивно оцінюють ефективність діяльності податкової служби - 98,5% опитаних

    26 апреля 2024 пятница
    64 переглядів

    Налагодження партнерських відносин з платниками податків вимагає від податкових органів постійного вивчення та врахування у своїй діяльності громадської думки. Тому підрозділи масово-роз»яснювальної роботи та звернень громадян ДПА у Закарпатській області провели у січні-лютому 2008 року в 15 містах і районах області чергове вивчення громадської думки щодо оцінки діяльності органів податкової служби.

    В опитуванні взяли участь 1430 респондентів віком від 18 до 60 років різного соціального стану, 47,6% (або 681) - це підприємці, які постійно контактують з податківцями, 24,3% (або 347) - службовці, 13,2% (189) - робітники, 8,3% (119) – студенти, 3,2% (46) - безробітні.

    98,5% опитаних оцінили ефективність діяльності податкової служби позитивно і лише 1,5 % платників податків оцінили податківців “незадовільно”. На думку опитаних, на авторитет податкових органів найбільш негативно впливають такі чинники: часті зміни в законодавстві (34,2%), нестабільність та недосконалість податкового законодавства (22,66%), високі ставки податків (13,4), відсутність податкового кодексу (8%), значні штрафні санкції (6,4%), бюрократизм (1,6%), корупція (0,2%).

    Органи податкової служби здійснили комплекс заходів щодо поліпшення обслуговування платників податків, недопущення черг при поданні звітності та одержанні необхідних документів. Це, звісно, позначилося і на результатах опитування. 76,7% респондентів, заявили, що ніколи не стикалися з випадками грубощів або неуважності з боку спеціалістів податкових органів, 11,9% опитаних сказали, що іноді. На жаль, 4% платників податків з випадками тяганини у податкових органах стикаються часто або постійно.

    Посилення уваги керівництва органів державної податкової служби на усіх рівнях до розгляду звернень громадян також знайшло своє відображення в черговому анкетуванні. 70,5% опитаних констатували, що звернення платників податків органами податкової служби завжди розглядаються своєчасно і якісно, 4% - що відповіді в окремих випадках надаються несвоєчасно або не повністю. І все ж 1,2% респондентів вважають, що відповіді на їх звернення носять формальний характер або змушують звертатися повторно, в тому числі до органів податкової служби вищого рівня.

    86,1% опитаних оцінили рівень надання послуг з роз»яснення податкового законодавства у податкових інспекціях області позитивно, а 12,45% такими послугами не користувалися. Однак 1% опитаних наданням цих послуг не задоволені.

    Аналіз проведеного опитування підтвердив актуальність роботи податкових органів з налагодження партнерських стосунків з платниками податків, необхідність її активізації та поліпшення обслуговування платників податків всіма підрозділами податкової служби.

    ДПА в Закарпатській області
    Минулоріч податкова міліція Закарпаття викрила 103 злочини в сфері оподаткування, з них особливо тяжкі — 54
    Податківцями Ужгорода припинена діяльність підпільної ...кузні!
    Маргариту Мощак обрали головою правління Закарпатського регіонального відділення Українського союзу промисловців і підприємців
    Тринадцять кримінальних "податкових" справ порушено в 2007 році на Закарпатті

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору