ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Гепатит "А" загрожує Закарпаттю епідемією!

    06 мая 2024 понедельник
    72 переглядів

    За офіційними підрахунками, лише за грудень в Закарпатській області майже півтори сотні хворих. Пацієнтів продовжують забирати до лікарень. У Мукачеві жовтяниця уразила цілий мікрорайон.

    У п’яти багатоповерхівках що друга сім’я мала хворих, - кажуть мешканці. У пані Олени минулого тижня до лікарні забрали онука.

    Олена Сакулич, мешканка багатоповерхівки: «Внук тринадцять с половиной лет заболел, ни с того, ни с сего, никто кроме, он. И такой порядочний мальчик, даже воду мы старались не пить».

    Люди твердять - джерело гепатиту було у воді. Вона ще місяців зо два тому мала неприємний запах і колір. Кажуть - в одному з будинків прорвало труби, і каналізаційні стоки потрапляли до питної води.

    Єлизавета Танинець, мешканка багатоповерхівки: «Вода була дуже погана, тухлими яйцями чути було, і нечиста була».

    Відремонтували водомережу лише після того, як «грім ударив». Та що вірусним гепатитом мешканці заразилися через воду, сенепідеміологи поки не підтверджують. Кажуть - дослідження тривають.

    Світлана Піца, заступниця головного лікаря Закарпатської СЕС: «Проводяться лабораторні дослідження: санітарно-епідемічні, вірусологічні, бактеріологічні як лабораторіями мукачівської санепідстанції, так і лабораторіями обласної санепідстанції. Пошук джерела і пошук факторів триває, робота в осередках також».

    Наразі в інфекційному відділку перебуває 20-ро пацієнтів з мікрорайону Індустріального. Діагноз вірусного гепатиту підтверджено в дев’ятьох. Лікарі кажуть - хвороба передається лише контактним шляхом.

    Любов Решитар, лікар-інфекціоніст Мукачівської ЦМРЛ: «Стан хворих задовільний. Хворі в основному знаходяться віком від 11 до 40-ка років. Це в основному молоді люди».

    На час нашого знімання працівники ЖРЕРУ вперше за останній рік прийшли прибирати подвір’я, - кажуть мешканці. Нарікають - де відповідні служби були раніше? На пігулки мукачевці витратили сотні гривень, та й хвороба докучатиме після лікарняного стаціонару ще півроку.

    Марина Коваль, Юрій Ковальов, НТН
    Щороку на Закарпатті під час вагітності помирають 2 жінки...
    Закарпаття: Перечинський гепатит приборкано
    Найдена причина вспышки гепатита "А" в Закарпатье
    Закарпаття: "Куди ж дивиться санепідемстанція?!.."

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору