ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

414 оздоровчих закладів Закарпаття вже прийняли майже 30 відсотків від загальної кількості дітей шкільного віку

    18 мая 2024 суббота
    39 переглядів

    У розпал літа Генеральна прокуратура України зініціювала розгляд питання оздоровлення та відпочинку дітей у літніх таборах, зокрема дотримання вимог безпеки життєдіяльності та збереження здоров’я дітей. Закарпатська облдержадміністрація, у свою чергу, миттєво відреагувала на відповідне доручення Кабінету Міністрів України: перший заступник голови ОДА Олег Гаваші провів нараду з відповідальними за оздоровлення та відпочинок неповнолітніх.Тож, за оперативною інформацією райдержадміністрацій та міськвиконкомів, в області 414 оздоровчих закладів уже прийняли майже 30 відсотків від загальної кількості дітей шкільного віку. Аналіз свідчить, що перша зміна завершилася досить вдало, на часі відкриття другої.

    Найефективніші показники оздоровлення дітей – у Берегові, Мукачеві та Хусті, Воловецькому, Тячівському, Перечинському та Іршавському районах. Але, на жаль, поки що незадовільно ця робота проводиться в Ужгородському, Виноградівському, Хустському та Свалявському районах, містах Ужгород та Чоп. Хоча й цьогорічна кампанія з оздоровлення проходить на належному рівні (деякі РДА залучили додаткові кошти, знайшли спонсорів, до цієї справи долучилися благодійні та релігійні організації), але на нараді переважно обговорювали негативні моменти.

    Зокрема, служба санепіднагляду взяла проби питної води мікробіологічних показників, з них 10 відсотків від загальної кількості виявилися такими, що не відповідають стандартам. Особливо складною залишається ситуація у Перечинському районі. Так, якість питної води не відповідала нормам у пришкільних таборах сіл Сімер, Сімерки, Порошково, Т. Пасіка, П. Гута та Перечина, а також в оздоровчих закладах „Лумшори” і „Барвінок”.

    Нерайдужним виявився і звіт МНС-ників про дотримання протипожежних заходів на об’єктах, де відпочивають діти. Турбує передусім стан електрогосподарства таборів: часто шляхи евакуації утримуються абияк, відсутні або не працюють системи автоматичної пожежної сигналізації, протипожежного водопостачання. За виявлені грубі порушення вимог пожежної безпеки органами держпожежнагляду до адміністративної відповідальності притягнуто 74 керівників та інших посадових осіб.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору