ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді звітують художники Закарпаття

    21 июня 2024 пятница
    47 переглядів

    В Ужгороді у залах Закарпатського обласного художнього музею імені Й.Бокшая відкрилася традиційна осіння виставка, яка зібрала 85 авторів. Захід довів навіть скептикам: закарпатська мистецька школа розвивається й твердження про її занепад безпідставні.Навпаки, традиції стають грунтом для нових віянь, а отже — перспектива велика. Це й бачимо у залах, де панує різнобарв'я й різножанровість. Старожилів, як-от Ернеста Контратовича та Володимира Микиту, підтримують молодші, ба, навіть зовсім юні колеги.

    Осіння виставка — рясний творчий урожай. Голова Закарпатської організації Національної Спілки художників України Борис Кузьма стверджує, що вернісаж виявився навіть несподівано свіжим: споглядаємо сучасні композиційні побудови, буяння барв. Крім того, нема засилля пейзажу — хоч він представлений і гідно, та є й чимало портретів, графічних робіт, абстракцій.

    Мистецтвознавець Олена Приходько теж тішиться з осінньої виставки. Ще б пак: навіть усім знайомі художники-старожили вийшли до глядача з новими ідеями. А ще ж і відкрили чимало імен-дебютантів, побачили й тих митців, які вже давно не виносили творів із майстерень.



    Алла Хаятова, Ужгород.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору