ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаттю виділено 400 тис. грн. для лікування хворих на черевний тиф

    26 апреля 2024 пятница
    47 переглядів

    Міністерство охорони здоров'я України виділило 400 тис. грн. для лікування хворих на черевний тиф в Закарпатті. Про це повідомив міністр охорони здоров’я України Юрій Поляченко під час робочої поїздки в Закарпатську область, передає ForUm. За словами міністра, який відвідав сьогодні село Сімер Перечинського району, дії медиків щодо запобігання черевного тифу є абсолютно адекватними. Поляченко у супроводі голови Закарпатської обласної держадміністрації Олега Гаваши відвідав інфекційне відділення центральної районної лікарні міста Перечин, де лікуються 7 людей, хворих на «черевний тиф». Окрім цих осіб, в провізорне відділення Перечинської лікарні були госпіталізовані 43 людини з метою обстеження і нагляду. За станом на 12 грудня 27 з них виписані.

    Загальна кількість осіб, що підлягають нагляду, - 1133. У ході ліквідації вогнища черевного тифу в селі Сімер за період з 30 листопада по 11 грудня проведено 1227 дезинфекцій. Наразі здійснюється завезення питної води в місцевий ліцей і організований лабораторний контроль якості води з мікробіологічними показниками.

    Як сказав міністр, в області ще близько 300 людей є потенційною групою ризику з захворювання черевним тифом. За його словами, походження захворювання «є точно азіатським».

    Як повідомив у свою чергу Гаваші, в області розроблена програма на 2006-2010 роки поліпшення водопостачання в Закарпатській області, у тому числі в Перечинському районі. За його словами, понад 80% колодязів в Перечинському районі придатні для використання.

    За словами головного лікаря інфекційного відділення Ужгородської центральної лікарні Михайла Поляка, в Перечинському районі це вперше за багато років зафіксований спалах черевного тифу.

    Сьогодні міністр відвідає також центр СНІДу і кардіологічний диспансер в Ужгороді, після чого вирушить до Києва.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору