ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатська "Школа життя" — для життя!

    16 июня 2024 воскресенье
    24 переглядів

    Неймовірна тиша у кімнаті. Тільки ледь помітний шорох паперу. Це папірці з прощальними побажаннями. У передостанній день кожен з дітей намагається написати свої враження від пригодницьке прожитих. 14 днів у літньому таборі "Школа життя".
    Все для інтенсивного відпочинку: і повітря, і гірська річка, 2-денний похід на Кремінець (стик 3-х кордонів — Польщі, Словаччини, України). Так, це село Стужиця В. Березнянського району, де існує літній табір "Школа життя".

    Два тижні, діти віком 10 -15 років, живуть у наметах. Найкращих активістів відібрали сільські ради двох сіл: Нижнього Бистрого (Хустського району) та Костилівки (Рахівського району). Таку можливість 3 роки поспіль дітям надає Швейцарсько-Укра-їнський проект розвитку лісового господарства Закарпаття "FORZA".

    Директор, а також психолог, Надія Добош надає можливість діткам відкрити свої таланти вчить вільно спілкуватись за допомогою ігор та конкурсів. За її словами діти досить креативні — у кожного присутнє лідерство. Протягом відпочинку

    сформувалось дві команди "Прометей" та "Едельвейс". Кожна з них освоїла як розпалювати вогнище, розкладати намети, як захистити себе від різних погодних умов та збирати лікарські трави для смачного гірського чаю. А головне при цьому не зашкодити природі!

    Що стосується інтелектуальних конкурсів, то дітвора повинна була виготовити власноруч особистий паспорт, придумати девіз та встановити спільні правила. Стимулом була так звана "книга рекордів".

    Організатор Валентин Волошин, який не менше займався дітьми, допомагав завершити спільний сценарій відпочинку за 14 днів. Також організатори порушили проблеми організаційних питань — високої орендної плати та потребу ремонтних робіт.

    Крім організаторів, у таборі працюють лікар, повар та вожаті. Тож із такою командою дітям не страшні лісні печери, могучі старі дуби, холодна гірська річка, що так і закликає зробити для неї заставу.



    Михайлина МАНЗУЛИЧ, студентка відділення журналістики Ужгородського національного університету

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Кремінець – це позор України. Колючій дріт в лісі, приховані в кущах прикордонники, які несанкціонованих туристів (хто не отримав дозвіл, хоча й має паспорт)повертають назад до Стужиці. Похід туристів (санкціонованих) зі Стужиці до Кременця (9 км.) можливий тільки у супроводі прикордонника! З польського та словацького боків туди приходить маса туристів, на самій горі відпочивають разом, спілкуючись. А от з боку України лише щасливчикам вдається прослизнути через колючий дріт.