ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті горить отруйний угорський "ПРЕМІКС"!?!

    25 июня 2024 вторник
    57 переглядів

    За непідтвердженою інформацією з Берегівської райдержадміністрації, сьогодні на залізничній станції с.Боржава Берегівського району Закарпаття почали тліти мішки (а загорітися вони можуть в будь-який момент!) з угорськими хімічними відходами "Премікс", які знаходяться у 16 вагонах. Ще 10 вагонів з "Преміксом" стоять на з/с м.Берегово. Загальна кількість речовини у всіх вагонах - 650 тонн.

    Закарпатський
    Закарпатський "Премікс" вантажать у залізничні вагони (з фотоархіву).

    ...Шість років поспіль (1999-2005р.р.) приватне підприємство «ОЗОН» співпрацюючи з дебреценською фірмою «ELTEX» завозило на територію України, зокрема і до Берегівського району Закармпаття, промислові відходи, оформлюючи їх на митниці, як теплостійкий наповнювач «Премікс». Всього залізницею з Угорщини в Україну було завезено понад 4 тисяч тон шкідливих промислових відходів, що зберігалися у мішках типу «Біг-бег».

    Що таке насправді цей “премікс”, мешканці Берегівщини й українська громадськість дізналися лише на початку 2005-го, коли спалахнув скандал, пов’язаний із ввезенням у Закарпатську область хімічних відходів з Угорщини. Згідно з результатами аналізів, зроблених на замовлення Генпрокуратури у Інституті гігієни та медичної екології ім.Марзєєва й Інституті екогігієни і токсикології ім. Медведя, завезена на Закарпаття речовина належить до першого класу токсичності, містить такі неорганічні сполуки, як свинець, мідь, хром і нікель і, відповідно, потребує особливого методу утилізації.

    Перші акції протесту мешканці Берегівщини провели на початку минулого року. На вимогу людей рятівники завантажили отруту в 24 вагони, але на утилізацію так і не відправили: вона стала речовим доказом в кримінальній справі.
    Жителі закарпатського Мужієва заблокували колону вантажівок із скандальним "Преміксом"
    Закарпаття: Скандал з угорським "Преміксом" триває
    Вивезення «Преміксу» із Берегово гальмують Мінохорони здоров’я та Мінекології
    МНС: Угорський "Премікс" із Закарпаття ніхто не вивозив!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору