ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Микола Рудьковський вважає Ужгородський аеропорт стратегічно важливим. Влада Ужгорода думає інакше

    20 мая 2024 понедельник
    37 переглядів

    Міністр транспорту і зв'язку України Микола Рудьковський вважає за потрібне об'єднати стратегічно важливі для держави аеропорти в єдине державне об'єднання.За його словами, міністерство розробить концепцію такого державного об'єднання, оскільки у місцевих органів влади немає коштів для приведення їх до відповідного стану. "Ми повинні розробити програму їх модернізації, доведення до сучасного рівня злітних смуг для того, щоб забезпечити безпеку і підняття літаків нового покоління. Це поліпшить сервіс на авіаційному транспорті і підвищить рівень безпеки", - наголосив М. Рудьковський.

    Так, стратегічно важливими для держави міністр вважає аеропорти Одеси, Харкова, Дніпропетровська, Донецька, Львова, Ужгорода та київські аеропорти, які на сьогодні перебувають у комунальній власності.

    Як зазначив Рудьковський, поки що невідомо, в якій формі вони будуть існувати: «Що це буде – держхолдинг або інша форма - питання поки що не обговорювалося. Думаю, що Анатолій Колесник (заступник міністра з питань авіації – ред.) повинен розробити і внести відповідні пропозиції».

    Тим часом міська влада Ужгорода винесла на наступне сесійне засідання Ужгородської міськради проект рішення, яким рекомендує депутатам відмовити Ужгородському аеропорту в пільзі на земельний податок. Для підприємства, котре в силу своєї специфіки, змушене мати у своєму розпорядженні велику земельну ділянку, таке рішення може стати великою проблемою. За незваженої політики влади обласного центру Закарпаття підприємство може і не дожити до своїх кращих часів. А без нього Ужгород має додаткові шанси перетворитися в глуху провінцію крайнього заходу України.

    Міжнародний аеропорт "Ужгород" 4 класу ("Г"), приймає повітряні судна типу Ан-24, 26, 32, Як-40 та Як-42, Іл-18, Ан-12 та гелікоптери. Пропускна спроможність аеропорту на прийом та випуск – 1500 чоловік на добу, повідомляє "Закарпаття online".

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Мені, як Ужгородцю ближче до серця те, щоб місто отримувало кошти які повинен сплачувати Аеропорт Ужгороду! І таких як я 120000 людей які "ходять по землі"! А літають лише багатії, нам простим смертним начхати за скільки гривнів купують квитки буржуї! Чи взагалі вони літають з Ужгорода, Мукачева або Львова!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    У всьому світі стараються зберегти аєропорти!Не думаю ,що 0.5 -1.0 млн.грн. з податку на землю виручать бюджет міста,а місто втратить свою привабливість для тих кому час та комфорт -це гроши!Поступово центр політичний,бізнесовий та управлінський перейде в Мукачево.Ура Ратушняк!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Уряд ніколи не розглядав цього проєкту/тобі приснилось/Деякі словацькі бізнесмени старались юридично створити структуру дозаправки пальним літаків та підняти на цьому міліарди,але час пішов і ціна на пальне піднялась,а за прогнозами з 2007 року буде на европейському рівні тому цей єлітбізнес - проєкт канув в ....!Китайці вже працюють з Дебреценом.Словаки вкладають кошти в Кошицький аєропортТурки в стрийський,а нам потрібно утримати в обласному центрі свій заради майбутнього,а не просто разово отримати в бюджет 10 млн.грн.а в інші кармани 10 млн.євро.!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Сьогодні начхати,а завтра ,через рік -два коли в Украіні стабілізується єкономіка,а більшість буде заробляти нормально,а літати в літаках буде єкономічно вигідніше такі.як ви знищите аєропорт в регіоні.І це брехня,що 120 тисяч ужгородців ходять пішки,маючи 30 тисяч авто.(виключи ще 25 тис.дітей та 17 тисяч людей похилого віку.)Не забувайте, що до нас прилітають бізнесмени для інвестування регіональноі єкономики,створення робочих міст та європейських умов праці з відповідною заробітною платою.Дай,Вам, БОГ ,щоб і Ви жили краще!А якщо не літаєте то літали саме з Ужгородського аєропорту.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    рАТУШНЯК хоче довести до банкрутства аеропорт для того щоб прибрати до своїх рук земельку. Паскуда!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ось хай бізнесмени-інвестори і платять за свій комфорт, а не літають за рахунок недоплачених Ужгородцям аеропортом податків! А буржую пояснюю якщо він не знає,що авто... НЕ ЛІТАЮТЬ!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ужгородський аеропорт, у тому вигляді, яким він є - приречений. У разі, якщо Уряд повернеться до українсько - словацько - китайського проекту СП, тоді він може стати економічно ефективним. За рахунок різниці цін на пальне та послуги.