ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: Берегівський шаховий млинець виявився "смачним"

    23 мая 2024 четверг
    50 переглядів

    Схоже, ще одне "шахове" місто з'явилося на шаховій мапі Закарпаття. Як це буває зазвичай, спочатку у шахових активістів Берегова Степана Бунія та Володимира Сейкеля виникла ідея: провести в рідному місті, на базі відомого спорткомплексу "Закарпаття", престижний шаховий турнір за участі найсильніших шахістів області.

    Цікавий почин гаряче підтримали керівники обласної шахової федерації. Фінансову ж допомогу бере-гівцям надали Всеукраїнська рада Демократичної спілки угорців України (голова Ласло Зубанич) та місцевий приватний підприємець Галина Буній. Спільні і скоординовані зусилля не виявились марними. їх результат - наймасовіший і одночасно найсильніший шаховий турнір, проведений на теренах Закарпаття за останні декілька років.

    Берегівці відверто здивували ледь не ідеальними умовами свого організаційного дебюту. До послуг шахістів був просторий і затишний зал, брейк-кава, прохолоджуючі напої. Уся технічна інформація, а також цікаві фрагменти гри та фото учасників висвічувалися на величезному моніторі, що створювало прекрасну шахову ауру і надихало учасників на творчі здобутки. Приємно й те, що пліч-о-пліч з маститими спортсменами грали юні шахісти з Мукачева, Ужгорода і Берегова. Усього поборотися за турнірні призи до Берегова минулої неділі з'їхалася рекордна кількість учасників - 74(!), серед них — один міжнародний майстер та 31 кмс. Шахісти змагалися за регламентом "швидких" шахів у 9 турів.

    Одноосібним переможцем турніру "Берегово-Опен-2007" став міжнародний майстер Василь І±1и-кула - 8 очок. Наступні п'ять призових місць посіли кмс Віктор Бун-да (Ужгород), Василь Гуйван (Мукачево), Володимир Кобаль (Виноградів) - по 7 очок, Роберт Орос (Мукачево) та Семен Найгебавер (Ужгород) - по 6,5 очка. Також за найкращий результат призи отримали: серед жінок — Ольга Юшко, серед ветеранів - Володимир Артамонов, серед юніорів - Микита Найгебавер і серед дітей до 10 років - його молодший брат Мартін. Призи від спонсорів отримали і три найуспішніші берегівці - Федір Сав-чур, Володимир Сейкель та Іван Ондрик. Дипломами обласної шахової федерації нагороджені призери серед школярів, а також найстарший учасник турніру, 75-річний ветеран з Мукачева Василь Паук та наймолодша шахістка - 7-річна берегівка Кристина Лакатош.

    Отже, перший турнір "Берегово-Опен-2007" проведено на "відмінно". Тому завдання організаторів - зробити змагання традиційними.

    Аркадій ВОРОВИЧ, "Відомості міліції"
    Закарпаття: В Ужгороді відбувся шаховий турнір серед обласних організацій національних меншин

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору