ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: Сусідня Угорщина завершила реконструкцію й будівництво нових пунктів пропуску на кордоні з Україною перед вступом до Шенгену

    21 мая 2024 вторник
    41 переглядів

    Жителі Закарпаття та українці загалом їздитимуть до Шенгену через сучасні, чисті, оновлені контрольно-пропускні пункти. Про це повідомив заступник керівника Нірбаторської прикордонної дирекції, директор служби контролю та правопорядку полковник Ласло Молнар на зустрічі керівників митних і прикордонних органів східної Угорщини з журналістами Закарпатської області, організованій консулом України в Ніредьгазі Аленом Пановим.

    "З 1997 року й по нині Угорщина здійснювала реконструкцію й будівництво нових пунктів пропуску. Цього року ця програма завершується, останні об’єкти здають в середині листопада", — розповів закарпатським мас-медіа Ласло Молнар. Усе це робилося в рамках підготовки вступу країни спочатку до Євросоюзу, а відтак до розширення меж Шенгену.

    За словами полковника, Угорщина не лише переобладнала пункти пропуску, але й оснастила їх технічно. "Протягом останніх двох років повністю замінений на новий парк автомобілів у Нірбаторській прикордонній дирекції. Дуже багато отримали ми техніки, яка стосується безпосередньо проведення контролю. Нині на кодоні Угорщини з Україною працюють три стаціонарні, 7 мобільних, три стаціонарні і близько двох сотень портативних камер, які за випроміненням теплової енергії фіксують усе живе, що перетинає кордон", — прокоментував Ласло Молнар.

    Він також повідомив, що навіть транспортні засоби замовляли спеціально під кожного прикордонника — "аби було комфортно в ній працювати тому колезі, який нестиме службу". Так усі автомобілі обладнані системами автономного опалення (люди ж нерідко стоять по лініях доріг, в менш цивілізованих місцях – вони мусять мати нормальні умови для роботи). У кожній машині є холодильник, спеціальний відсік для багажу. Так само кожна машина обладнана для полегшення контролю, а також для безпеки того прикордонника, який здійснює контроль, спеціальними світлосигнальними системами зупинки автомобілів, рефлекторами підвищеної потужності.
    Словаччина посилює контроль на кордоні із Закарпаттям

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ой і радісно стало мені на душі від такого "піклування" заради поїздки по дорогах угорського прикордоння під прицілом портативних камер спостереження. Я якщо після багатогодинної черги (яка вже стала традиційною ) на угорському кордоні мене "припече" ? Побачу себе потім в "реальті-шоу" ?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    a sho ty hotiv - vid dykogo vostoku musaj odgorozhovatysja