ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В ужгородському пабі "Bürger" оголошено лауреатів закарпатської літературної премії "ДЕБЮТ-2007"

    18 мая 2024 суббота
    49 переглядів

    Вчора в ужгородському пабі «Bürger» відбулося нагородження лауреатів літературної премії «Дебют-2007», повідомив прес-секретар БЮТ у Закарпатській області Іван Колодій.

    Премія «Дебют» заснована в 2007 році закарпатським БЮТом та місцевими письменниками Олександром Гаврошем, Оксаною Луцишиною, Василем Кузаном, Михайлом Рошком.

    Премія має на меті виявляти та підтримувати молодих авторів краю, які протягом року дебютували в літературі - видали книжку, або мали публікації в альманахах, літературних журналах українською мовою. Переможці визначаються в двох номінаціях - проза та поезія.

    Розмір грошової премії «Дебют-2007» становив 2 500 гривень у кожному жанрі.

    У прозовому жанрі одразу двоє дебютантів набрали однакову кількість голосів, відтак, за рішенням журі, лауреатами стали Ірися Ликович (книжка «Перелітна») та Тарас Ващук (повість «Щоденники біженця», опублікована в літературному альманасі «Джинсове покоління»).

    Лауреатом премії з-поміж молодих поетів з великим відривом став Андрій Любка (збірка «Вісім місяців шизофренії»).

    По закінченні урочистої частини лауреатам презентували ексклюзивний торт у вигляді відкритої книги. Під час неформального спілкування усі присутні мали змогу насолоджуватися виступом джаз-квартету «Men In Black», повідомляє ЗІК.
    Ужгород: Три дні на тиждень у новому ресторані-пабі "Бюргер" звучатиме тільки джаз

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору