ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгородський мер Ратушняк "благає" депутатів про підвищення власної заробітної плати — з 2-х до 7-ми тисяч гривень!

    17 мая 2024 пятница
    56 переглядів

    Завтра, 26 вересня, відбудеться чергова сесія Ужгородської міської ради. У порядку денному – понад десяток питань. Більшість з них мають суто технічний характер. Проте деякі очевидно грішать тією ж нестандартністю, що і їх автор – міський голова Ужгорода Сергій Ратушняк. Зокрема, два проекти рішень, запропонованих на розгляд депутатського корпусу, передбачають суттєве підняття заробітної плати керівництву міськвиконкому, повідомляє "Закарпаття online".

    Так? проект рішення, що стосується безпосередньо міського голови, рекомендує депутатам „встановити Ратушняку Сергію Миколайовичу, міському голові, з 01 вересня 2006 року (тобто, заднім числом!)щомісячну премію в розмірі 240% і надбавку ЗА ОСОБЛИВІ УМОВИ ПРОХОДЖЕННЯ СЛУЖБИ В ОРГАНАХ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ ТА НАПРУЖЕНІСТЬ У РОБОТІ в розмірі 100% посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг та надбавку ЗА ВИСОКІ ДОСЯГНЕННЯ У ПРАЦІ І ЗА ВИКОНАННЯ ОСОБЛИВО ВАЖЛИВОЇ РОБОТИ в розмірі 100% посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг і вислугу років. Міський голова Сергій Ратушняк”.

    Якщо взяти до уваги, що нині зарплата міського голови, встановлена за мерства Віктора Погорєлова, становить близько 2 тисяч гривень, після прийняття відповідного рішення на вівторковій сесії вона становитиме понад 7 тисяч гривень.

    Мало це, чи багато – судити ужгородцям. А попри те, доводиться лише здогадуватися, для чого Сергієві Ратушнякові, котрий є одним з найбагатших людей Закарпаття, ці гроші. І від імені тієї ж громади порадити Сергієві Миколайовичу хоча б потратити їх на доброчинність. А принагідно зауважити, що його попередник на посаді міського голови Ужгорода, котрого так нещадно критикував мер нинішній, хоча б у цьому аспекті був значно скромнішим.

    Що стосується шістьох заступників міського голови, то, після прийняття премій і аналогічних надбавок „за високі досягнення у праці і виконання особливо важливої роботи”, суми, які кожному з них щомісяця приноситимуть з каси бухгалтерії міськвиконкому, сягатимуть близько 5 тисяч гривень. Хоча „за плечима” деяких із них, як от першого заступника Володимира Бобкова, чималий приватний бізнес, деякі сфери якого він успішно розвиває з висоти і можливостей своєї нинішньої посади.

    Утім, знаючи характер і стиль поведінки Сергія Ратушняка, не варто сподіватися, що вівторкова сесія обмежиться виключно такими „дивацтвами” з його боку. З огляду на те, що прокурор Ужгорода пан Тацюн з часу приходи до влади Сергія Ратушняка воліє не відвідувати сесійні засідання, за усталеною традицією можна сподіватися на появу безпосередньо перед сесійним засіданням щонайменше кількох проектів рішень, котрі, всупереч закону, не були за десять днів передані депутатам для ознайомлення і не пройшли обговорення в депутатських комісіях. Але, тим не менше, будуть швидко і без зауважень проголосовані зговірливою депутатською більшістю.
    Ужгородський БЮТ вільно почувається "під" Ратою-мером...
    Позачергова сесія Ужгородської міської ради вирішує, чи будуть городяни з теплом узимку
    Ужгород: Замість площі Кирила і Мефодія — ...торговий пасаж?!?
    Іноземці фотографують в Ужгороді ...купи сміття, яке вже 5 днів ніхто не вивозить!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Не хвилюйтесь,на цій посаді Ратушняка з його оточенням після вчорашньої заяви Зварича та Януковича очикують нари.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Уважаемые Ужгородцы,

    Завтра, во вторник, накануне этой сессии проведите массовые демонстрации протестов против повышения зарплаты меру и его команде.

    Пригласите прессу: радио и местное телевидение. Напишите петицию самому меру Ратушняку, в которой попросите его не повышать зарплату самому себе и его команде, так как у города не хватает денег на вывоз мусора, ремонт дорог, освещение на улицах, на защиту бездомных животных (кошек и собак, защиту, а не отлов и убийство!), на организацию бесплатной кухни для бездомных людей и беднейших слоев населения, и т.д. Копию петиции передайте лично через представителей массовой демонстрации губернатору Закарпатья. А также пошлите копию этой петиции Балоге в секретариат Президента Украины В. Ющенко и спикеру Верховной Рады Морозу. Копию также пошлите Юлии Тимошенко.

    Распространите копии этой петиции среди депутатов горсовета попросите их проголосовать против.

    Кроме того, напишите жалобу на прокурора города Тацюна в Министерство Внутренних Дел о том, что он закрывает глаза на нелегальную деятельность и бездеятельность мера Ратушняка.

    Обратитесь с просьбой-требованием к депутатам горсовета НЕ ПРИНИМАТЬ ЭТО И ПОДОБНЫЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ Ратушняка, которые наносят ОГРОМНЫЙ ущерб ужгородской казне и жителям Ужгорода. Если, несмотря на все Ваши действия, решение о поднятии зарплат все же будет принято – пусть несколько депутатов, которые на Вашей стороне, подадут в Суд на мера Ратушняка за его нелегальную деятельность и злоупотребление должностью. Пока идут суды его решение о зарплате не войдет в действие. ТЕПЕРЬ ВСЕ В ВАШИХ РУКАХ. ВЫ НЕ ДОЛЖНЫ МОЛЧАТЬ. ДЕЙСТВУЙТЕ. ДОБИВАЙТЕСЬ СВЕРЖЕНИЯ РАТУШНЯКА, Успехов Вам от всей души Maria Nagy

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    На хрена ви його вибирали щоб тепер як пише Марія-"ВЫ НЕ ДОЛЖНЫ МОЛЧАТЬ. ДЕЙСТВУЙТЕ. ДОБИВАЙТЕСЬ СВЕРЖЕНИЯ РАТУШНЯКА, Успехов Вам от всей души Maria Nagy "Пізно пити боржомі.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Вор должен сидеть в тюрьме. Я сказал!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Бедный Йорик (Рата)!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Боржоми никогда пить не поздно разве что мертвому вода не поможет. Конечно выбор был сделан не правильный. Нельзя было повторно выбирать Ратушняка на пост мера города Ужгорода зная его прошлое и агнерривно-воровское поведение. Ну что теперь: нельзя опускать руки. Подтяните рукава сожмите кулаки соберите всю энергию и ... вперед действуйте. А в следующий раз правильно проводите предвыборную работу с избирателями и делайте ПРАВИЛЬНЫЙ выбор. Успехов Вам. Я с Вами Maria Nagy

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Поправка не "агнерривно-воровское", а "агрессивно-воровское поведение".

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А яка заява Зварича?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Коли перший раз Рата став мером - зарплату принципово не брав весь період керування містом. Коли його останній попередник пішов у відставку - навіть на біржу праці став, щоб останню можливість отримання державних грошиків не упустити :-))