ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгородський мер Сергій Ратушняк намагається максимально спростити механізм виділення землі "потрібним людям"

    17 мая 2024 пятница
    53 переглядів

    Міський голова Ужгорода Сергій Ратушняк хоче створити "спільну" земельну комісію в міській раді. Про це повідомили депутати Ужгородської міської ради від фракції "Наша Україна" Олег Диба, Василь Равлик та Іштван Цап. Раніше, як заявили депутати, "земельні" питання мер міста Сергій Ратушняк пробував винести на розгляд всіх комісій міськради, тим самим по суті зібравши майже весь депкорпус. Однак депутати не підтримали міського голову у його намірах. За словами «нашоукраїнців», усе це робиться з однією метою – максимально спростити механізм виділення землі «потрібним людям», інформує "ЗІК".Депутати-"нашоукраїнці" також повідомили, що наразі «земельна» комісія, до якої усім складом входить «Наша Україна», а також вісім членів БЮТ, вирішила провести інвентаризацію землі в місті, бо «ніхто достеменно не знає, скільки ще ділянок залишилось в розпорядженні міськради». Вони також розповіли, що під час засідань комісії, усі її члени включно з керівниками-представниками БЮТ, голосують одноголосно. Однак, коли рішення приймаються вже в сесійному залі, БЮТівці вмить змінюють свої попередні наміри. Це стосується, зокрема, голосування щодо майна військового містечка. На засіданні комісії всі одностайно ухвалили продати його з аукціону, однак під час сесії «за» таке рішення висловилася тільки представники «Нашої України», СПУ та Пори. Чому? Бо мер Ужгорода має в раді стабільну підтримку у 26 голосів, які йому забезпечують фракції «Народна» та БЮТ, а також подеколи й окремі депутати від Партії регіонів.

    ***

    Позавчора в Ужгородському прес-клубі вищезгадані депутати Ужгородської міської ради від фракції "Наша Україна" розповіли також про схеми, котрі використовує нинішня міська влада на чолі з мером-бізнесменом, зокрема для виділення землі.

    «Оскільки вся фракція «Нашої України» входить саме до «земельної» комісії, мер Ужгорода Сергій Ратушняк використовує інший механізм, щоб винести на сесію будь-яке земельне питання. Наприклад, воно виноситься безпосередньо перед засіданням сесії або ж претенденти на виділення ділянки звертаються до інших комісій, а ті – до земельного відділу і таким чином питання опиняються у списку. Далі його 26 голосами ухвалює БЮТівсько-Регіонально-Народна більшість», – розповів Олег Диба.

    У такий спосіб міськрада цього скликання без будь-якого аукціону вже виділила земельну ділянку, зокрема, дружині мера Марині Ратушняк, ТОВ «Квіза Трейд» (супермаркет «Велика Кишеня»), майже 3 га невідомому підприємцю. В останньому випадку, як стверджують «нашоукраїнці», вони пропонували винести питання на аукціон. Однак безрезультатно. «В Ужгороді майже не залишилось таких великих ділянок. За підрахунками фахівців, 3 га землі в місті нині коштують близько 3 млн дол. США. Візьмімо хоча б реальних 5 млн грн. Хіба ці гроші були б зайвими для бюджету?», – зазначив Іштван Цап.

    «В іншому випадку ми з’ясували, що громадянка, яка в обхід черги та земельної комісії подала заяву про виділення земельної ділянки (до речі, нині в Ужгороді є 3,5 тисячі заяв громадян на виділення ділянок — ред.) через комісії, які очолюють депутати "народники", працює художником-дизайнером фірми «Шарк», директор якої – депутат міськради від фракції БЮТ», – повідомив Василь Равлик.

    «Нашоукраїнці» стверджують, що бюджет міста недовиконується, причина – не проводяться земельні аукціони. Водночас, за словами депутатів, тільки на останньому засіданні «земельної« комісії пропонувалось роздати 60 га землі.
    Ужгородський мер Ратушняк благає по допомогу Прем’єр-міністра Януковича...
    Фракція "Нашої України" Ужгородської міськради вимагає від ратушняківської газети "РІО" 33 копійки відшкодування морального збитку
    Ужгород: Більшість земельних питань сесії міськради не розглядались, так як мер Ратушняк знав, що це закінчиться скандалом
    Ужгород: Роздача земель по-ратушняківськи!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Прихватизація-ратизація Ужгороду. Рата спешить все загарбати. Може знову збіжить за кордон, коли все господарство розвалить?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Рате надо он строится !Я думаю это последний срок на посту мера вот он и грабастает!Но может непоследний на нарах если в испанию не отвалит!!!!!!!!