ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді завершився IX Міжнародний фестиваль театрів для дітей "Інтерлялька’2006"

    17 мая 2024 пятница
    20 переглядів

    23 вистави впродовж за тиждень змогли побачили ужгородські діти під час IX Міжнародного фестивалю лялькових театрів "Інтерлялька’2006". На ньому змагалися найкращі дитячі театри з різних країн.
    Гран-прі на фестивалі дитячих театрів виборов литовський театр "Леле".Чеський театр “Лішен” із Брно на фестивалі був уперше. Про “Інтерляльку” чули давно і до участі спеціально готувалися – вчили російську мову. Виставу “Савітрі”, яку театр презентував в Ужгороді, актори грали вже понад 300 разів мовою країни, в якій гастролювали. А це майже всі держави Євросоюзу, повідомляє "5 канал".

    За словами режисера театру “Лішен” Павли Домбровскі, "ми привезли виставу Савітрі, це є гра світлотіні за мотивами древнього індійського міфологічного оповідання. Будемо її грати методом стіномалюнку – гри світла на білому полотні. Очікуємо, що прийдуть діти та дорослі і це їм сподобається".

    Серед глядачів були й такі, яких і актори вже стали впізнавати. Маленька Юля за тиждень стала справжньою театралкою.

    Надія Грінь, няня Юлі: "Ми настільки вільні, що то як з понеділка приїхали вони сюди, ми з понеділка сюди і ходимо, на цю виставу. Нам подобається: деякі вистави цікаві, деякі не зрозумілі, але в більшості Юлечці подобається, - правда Юлечка, подобається тобі? Веселі вистави,

    смішні вистави, навіть вистава буда словацькою і ми зрозуміли".

    Загалом у фестивалі взяли участь 14 іноземних дитячих театрів та 8 українських. Всі вони змагалися за перемогу в 11 театральних номінаціях. Утім, найдорожча з них – це прихильність публіки – приз дитячих симпатій.

    Члени журі вважають “Інтерляльку” одним із найкращих українських лялькових фестивалів. Щороку його учасники намагаються здивувати глядача новою формою та змістом вистав.

    Як сказав голова журі “Інтерлялька-2006” Леонід Попов, "раніше вистави були більш такого розважального плану, цей фестиваль, він більш уже такий змістовний і витончений, бо піднімається тема уже материнства, відносин дітей до батьків, дитини, місце дитини у суспільстві і це дуже важливо".
    Сьогодні в Ужгороді відкривається IX Міжнародний фестиваль театрів для дітей "Інтерлялька’2006"
    В Ужгороді триває міжнародний фестиваль "Інтерлялька-2004"
    Сьогодні до Ужгороду прибуває Тернопільський театр актора і ляльки

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору