ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Вчора з нагоди 17-ї річниці ухвалення Декларації про державний суверенітет України Говерлу скорили майже 500 чоловік

    17 мая 2024 пятница
    25 переглядів

    Сходження в неділю організували молодіжні організації "Нашої України" і Народного руху. У ньому також узяли участь молоді депутати рад усіх рівнів — від сільської до Верховної.

    Декларацію про державний суверенітет України проголосила Верховна Рада тоді ще Української РСР 16 липня 1990 року.

    Цей документ встановив державний суверенітет України, на той час іще в складі СРСР, як «верховенство, самостійність, повноту і неподільність влади Республіки в межах її території та незалежність і рівноправність у зовнішніх зносинах».

    Декларація стала першим кроком до відновлення незалежності України.

    Понад тиждень тому інше масове сходження на Говерлу присвятили 10-й річниці підписання Хартії про особливе партнерство між Україною і НАТО.

    Тоді на вершині найвищої гори України встановили прапор союзу НАТО, повідомляє "Радіо Свобода".
    На Говерлі встановлять прапор НАТО...
    Триста молодих людей помолилися на Говерлі за народ України та очистили найвищу гірську вершину держави від сміття

    На Говерлі встановлять Прапор надії
    На Закарпатті шукають винних у засміченні лісів та національних заповідників

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Так по Совєтах Закарпаттям керують самі закарпатці, хіба ні? І теперішній голова абладміністрації закарпатець, і Балога був, і Різак, і... і... .
    Од. :: За Совэтов Генеральный секретарь компартii СССР выберав на чело адмiнiстрацii Закарп. обл. усе закарпатця (Туряниця, Ваш, Ильницький). Напр. Брежнев Ильницького и називав "наш гуцул" ай кiдь бов русин и ни гуцул. Правда ош Украйинськi Президенти теж выберали и выберавуть, ко маэ боти на чолi администрацii, и ни усе закаптаця. Наприклад Москаль бов, ни закарпатець. Нич ся нимiняло. Выберать ся так, як за комунизму, лемже ни в Москвi а в Киэвi.

    То чому ж ви не поставили нужників там, де вони потрібні?
    Чи нужники до вас потрібно з Києва возити?
    Одп. За перше в Киэвi нимаэте. Маэте лем "нинужники". Уж в Киэви городську латрину, котра бола на балканськый способ до пiв кругу, переробили йсте на нормальный цiвiлiзованный нужник? Я говорю о туй де пядесят украйинцюв (нас багато помагайте нараз срати!) могли разом увольнити екскрецii и притом позерати эден на другого, або новини читати убо нерушити сусiда при дефекацii позираням.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ех, хлопці!
    Були ви при австріяках ніким,
    Од.:: Дуже накурто: Уже за Марii Терезii офiцiальнi документи ся писали на русинськом языкови. Мукачевська Греко-католицька Епархiя ся стала повноправнов и як эдина на Угорских землях(Панонiа) справляла територiю в тричi булшу (40 000 кв.км) як э Закарп. обл. Михаил Лучкай в року 1830 видав грaматику русинського языка (Грамматика Славо-Рутгена) и 6 (шiсть)томну iсторию Карпато-Русинув. Коли йсте мали украйинцi 6-томну iсторiю? Золотий час пре русинув, побзерайте роботу напр. епискпопа русинув Бачинського.

    при угорцях,
    Одп. Угорцi здурiли на нацiоналiзм в рокох 1870-1912 так, як типирь свiдомi и щирi украйинцi в ХХI вiку. Айбо уборни (WC) мали чистi и массово нисрали и нищяли пуд Говерлу.

    Од.::
    при чехах,
    Од.:: Ни за цiлих 20 рокув Чехословакii ниграмотность русинув (аналфабетизм) де факто изчез. Каждый iнформованный знаэ ош Ужгород, Мукачево, Бергово итд. ся стали Эвропейскими варошами, бо чеська цiвiлiзована архiтектура ся будовала, и ни Хрущовки. Окрем того, русини як эдиний восточний славянський народ знаэ, што то э демокрацiя, то што украйинцi лем типирь провбувуть ся научити.. Чехословакiя мала майвыспiлiшу демокрацiю в Центральнуй Эвропi.

    при совєтах...
    Одп. Вождь Сталiн русинув знинавiдiв и сказав в року 1945. "Всi русини на Закарпаттi будуть украйинцi!!! И уд сусiдних держав Сталiн накрав землi, де лем мог и "присоэдинив" к Радянський Украйинi. Пак ищи Хрущев продовжив з Кримом.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Якби Говерла могла рухатись /боронь Боже/ вона давно би вже емiгрувала з Суверенноi. Скiльки можна ще терпiти топтання рiзнокалiберними смiтюками НАШОI карпатськоi гори-красунi ?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    І тут високо в горах ти можеш пукнути у воду. Ти спец!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Cходи понюхай !

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    QUOTE(Микита Лис @ 16-01-2006 14:58)

    Сесе я чекавим од Вас Микита Лис, ош одповiдь Ваша буде украйынсько-суперманська з глубокима корiнями в Большевыцькiй культурi Татаро-Монгольскоi Орды. Говорите ми, ош "Вас [украйинцюв-азiатув] багато, и ви разом, на чолi з Президентом выступите на Говерлу каждый Божий рук тисячами, розтрусите ваши ексрецii по дорозi як дикуны и мы, пудкарпатцi и русини маэме чистити, кiдь нихочеме жити по горло в вашом украйинськом гнойi?!"

    Президенти Томаш Герик Масарик, Едуард Бенеш, Горти Миклош, Августин Волошин, докунця ани И.В. Сталин, Никита Хрущов, Леонид Брежнев, чи Михаил Горбачёв ниходили на Говерлу з массами людей. На то мусить боти Украйинський Президент, убо горcьку скалисту землю людскими ексрецiями перетворив на чернозем. Дармо, того травопольного акдемика Лисенка з Полтави каждый украйинець маэ в кровi (мало бо боти в генох, лемже то э анти-лисенковська термiнологiя). Окрем того, пре 50х волохiв-гуцулiв "нужники" нибудуэте на територii 3000 кв.км. Aйбо про 50-100 000 туристув на територii 5 кв. км. ся всяде в цiвiлiзованних державах будуэ!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Подьме по порядку:

    А перед приєднанням Закарпаття до України, напевне, цивілізовані нужники стояли в Карпатах під кожною смерекою, еге? І самі гуцули, щоб під кущем, то ні-ні?!
    Од::: Пудкарпатя (Закарпаття) приєднанне до Украйини никда ниболо. Пудкарптя боло брутально, заграбницьки Сталiном анексоване с помощю НКВД и СМЕРШ. До Сталiнського приэднаня, иштьи за Чехословацькоi републики уборни (WC) з текучов водов боли, говорили им на Пудкарпатю ай англiйскi WC , ни лем в мiстах як Ужгород, Мукачево ци Берегово, айбо ай на великих валалох як Косини, Лучки итд. мали в хижах, котрi зачали будовати в 1920-х рокaх. Иштьи ай типирь iх найдете. Коли маршала Малиновського армiя (4й Украйинський фронт ген.Петров) прийшла на Пудкарпатя в октовбрi-новембрi 1944, меджi нима дуже много боло украйинцюв споза Збруча. Люди iх, як освободителюв прийимали. Айбо боли дуже скоро шоковани, ош WC валови, де фекалii водов текучов ся змивали до каналiзацii, освободителi то употребляли як лаворы на умиваня рук, лиця итд. Просто англiйськi WC, никда нивiдiли и низнали употребляти. Дефекацii ся робили на рогох улиць.

    Ну, принаймні при Совєтах так нужники точно поставили?
    Ну, при Совєтах не поставили. ий
    Од.:: Нашто бо ставили, кидь тоалетного папiря ниболо. Майбулший дар, што мог зо собов принести туриста до СССР, то бов тоалетный папiрь. Уже Соборна Украйина зачала выробляти тоалетный папiрь? (Айбо не пре тых, котрi мавуть гемороiды!!)

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    будете, поки нужників самі собі не станете робити.

    Од.:: Каждый на Пудкарпатю вiрив ош Президент Ющенко "вичистить" ни лем Украйину ай Говерлу. Перед двома роками пан Президент взяв пластикову тайстру на Говерлу збирати смiтя, каждый житель Пудкарпатя вiрив ош зобере двi тайстри: до эдноi тайстри смiтя, и до другоi свойi екскрецii, кiдь як Президент Украйини низнаэ вибудовати эден "нужник". На цiлу Украйину маэте лем эдну Говерлу и грошi даэте на то, убо на верьху Говерли йсте вибудовали памятник Соборности. То на мисто "нужнику" убо украйинськi молекули з екскрецii вiтер з вирьха Говерли роздув по цiлуй Эвропi. Дайте там ай Кобзаря, убо добре вiдiв Ваш украйинськый iдiотизм!

    Як би ви себе не називали. Хоч гузинами.
    Oд.:: Ви можете кричати кулько хочете, ош ви украйинцi йсте эвропейцi. Докiдь ваши украйинськi сраки нинаучите ся держати чисто, до цiвiлiзованноi Эвропи вас нипустять!

    Бувайте здорові!
    Ай вы, лем низабудьте держати вашу сраку чисто.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    На! сись патріотичний пудкарпатський патріот ти не то што пукнув, в , пирибач насрав...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Анонімe! Правда болить!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Я то даже не прочитав. Уже імя є діагноз...