ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатська прокуратура взялася за незаконні сміттєзвалища на території гірського краю

    04 мая 2024 суббота
    28 переглядів

    У зв’язку із тим, що в Закарпатській області набули поширеного характеру порушення пов’язані із незаконним облаштуванням сміттєзвалищ за рахунок земель сільськогосподарського призначення прокуратурою області було організовано відповідні перевірки.

    З’ясовано, що несанкціоновані місця зберігання побутових відходів знаходяться практично у кожному населеному пункті, а там де є санкціоновані місця, органами місцевої влади вони не паспортизувалися. Взагалі в області існує 313 санкціонованих сміттєзвалищ загальною площею 2121,4 га, з яких паспортизовано тільки 127. За статистичними даними на них заскладовано близько чотирьох мільйонів тонн побутових відходів.

    Поводження з побутовими відходами та території області набуло ознак загрозливого характеру насамперед, яерез безвідповідальне і безгосподарне поводження з твердими побутовими відходами та низьким рівнем природоохоронної свідомості громадян.

    В результаті перевірок Берегівською міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу відносно службових осіб Чомської сільської ради за фактом зловживання ними службовим становищем за ст 364 ч.2 КК України та за фактом забруднення земель відходами ст. 239 КК України. Адже Чомська сільська рада прийняла рішення без належних документів і встановлення меж земельної ділянки, без переведення земельної ділянки із сільськогосподарських угідь в землі несільськогосподарського призначення, передати під сміттєзвалище, чим заподіяли збитків державі на суму 305 тис.грн.

    Аналогічні порушення виявили прокурори Виноградівського та Міжгірського районів та порушили по ним кримінальні справи – повідомив старший помічник прокурора області з питань нагляду за додержанням природоохоронного законодавства Олег Опішняк.

    Всього органами прокуратури області торік було порушено п”ять кримінальних справ у сфері нагляду за додержанням законодасвтва яке регулює питання щодо складування, зберігання, розміщення, транспортування, утилізації, ліквідацій промислових і побутових відходів, повідомили з прес-служби прокуратури Закарпатської області.
    Закарпатському Хусту загрожує екологічна катастрофа
    В Ужгороді полігон для утилізації сміття перекинувся на людські паї!
    На Закарпатті вивезено 10129 кубометрів сміття та розчищено 72,1 км прибережних смуг річок

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору