ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: Найбільше фермерів — на Ужгородщині

    18 мая 2024 суббота
    28 переглядів

    Ужгородський район посідає одне з перших місць в Закарпатській області по кількості економічно активних фермерських господарств, яких на 1 липня цього року налічувалось 255. Сьогодні вони обробляють 2677,9 га землі, з яких 1345,9 га взятої в оренду.

    Якщо в цілому по області на одне економічно активне фермерське господарство припадає 8,1 га сільськогосподарських угідь, то на Ужгородщині цей показник становить 10,5 га, із них 9,7 га ріллі, повідомив начальник відділу статистики сільського господарства та навколишнього середовища Головного управління статистики в Закарпатській області Олександр Хайнас. Вже кілька років фермери Ужгородщини займають першість у виробництві сільськогосподарської продукції серед фермерських господарств області. За минулий рік вони виростили четверту частину зернових та зернобобових культур, більше половини овочів, майже 70 відсотків картоплі.

    Урожайність сільськогосподарських культур, і особливо у великих фермерських господарствах, вища, ніж у сільськогосподарських підприємствах. Рівень рентабельності у великих фермерських господарствах у 2005 році у рослинництві по області становить 42,1, а в Ужгородському районі - 41,8 відсотка.
    В останні роки фермери Закарпаття роблять акцент на інтенсивних садах з крапельним зрошенням
    Фермери Берегівщини долучилися до державної програми відшкодування коштів за висадку нових садів
    Закарпатье: Местные производители моркови планируют составить конкуренцию львовским и польским фермерам
    У закарпатському місті живуть ...африканські страуси!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору