ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

ЗВЕРНЕННЯ екс-губернатора Закарпаття Івана Різака до ЗМІ

    17 мая 2024 пятница
    48 переглядів

    "Дорогі друзі! Роль засобів масової інформації в житті і розвитку сучасного суспільства важко переоцінити. Свобода слова нерозривно пов’язана зі свободою людини на самореалізацію. Саме свобода слова є однієї із головних ознак демократичності суспільства, утвердженням прав і свобод людини.

    Напевно, всі ми вітаємо той факт, що свобода слова нині має певний розквіт і тенденцію до розвитку.

    Особисто для мене свобода слова – це не просто слова. Можливо, це дивно чути від чиновника, який понад 10 років (з 1992 – по 2005 рр.) пропрацював на різних посадах в органах виконавчої та законодавчої влади. Але перебуваючи на різних адміністративних, партійно-політичних чи громадських посадах я завжди з великою повагою ставився до журналістів і до їх нелегкої праці. Натомість завжди відчував на собі постійну увагу представників ЗМІ. І саме ця увага журналістів давала мені можливість самокритично дивитися на управлінські рішення, на свою роботу і на ті її результати, які вдавалося досягти виконавчій владі. Мої щотижневі прес-конференції з журналістами Закарпаття і центральних ЗМІ давали мені відчуття постійного зв’язку з людьми і багато в чому направляли мою діяльність як губернатора.

    Неодноразово піддавався жорсткій критиці на сторінках багатьох ваших видань. Інколи ця критика, скажу чесно, здавалася і не справедливою. Але ніколи в житті я не тільки не судився із ЗМІ, але в мене навіть у думках цього не було, бо завжди вважав, що кожен має право висловити свою точку зору на ту чи іншу проблему.

    У 2005 році я подав у відставку і разом зі своєю політичною силою – СДПУ(О) – перейшов в опозицію. За кілька місяців після цього я мав багато зустрічей із представниками громадськості, ЗМІ, в тому числі й представниками нової влади. Хотілося, як лідеру опозиційної сили в регіоні, вибудувати таку систему відносин із новою владою, яка б стала ще серйознішим поштовхом у розвитку Закарпаття.

    Але мої намагання не змогли реалізуватися через те, що на крилах так званої помаранчевої революції до влади в області прийшли люди, які на перше місце ставили власні амбіції, жадобу реваншу, бажання розправитися з політичними опонентами і вирішення особистих питань.

    Помаранчева влада в регіоні, яка практично належить одному бізнесовому клану, вдалася до безпрецедентних політичних репресій проти мене і моїх однодумців. На своєму прикладі я відчув, як бездушна державна машина може калічити людські долі, забираючи здоров’я, а часто і життя.

    За перші півроку мене тричі заарештовували і чотири місяці тримали в СІЗО. Понад два роки тягнеться кримінальне і судове переслідування мене на політичне замовлення за надуманими і фальсифікованими обвинуваченнями.

    Я щиро вдячний всім журналістам і ЗМІ, які і в цей непростий для мене час не оминули увагою мою історію, не лишилися осторонь тих подій і намагалися правдиво, об’єктивно висвітлювати всі перипетії правового свавілля наді мною і моїми однодумцями.

    Я дякую Вам, дорогі друзі, за порядність, за мужню і професійну позицію!

    Сьогодні я щиро звертаюся до Вас не бути байдужими до долі людей, які й надалі переслідуються за політичними мотивами, а ці переслідування маскуються під кримінальні справи.

    Хотів би, щоб на моєму прикладі і представники громадськості, і представники політичної та бізнесової еліти, правоохоронної системи переконалися, що час кримінальних переслідувань за політичними вказівками в Україні відійшов назавжди і всі ми сьогодні об’єднуємося заради того, щоб побудувати справді правову українську державу.

    Без пафосу скажу, і це може підтвердити багато моїх земляків: за мого керівництва областю жодна людина не терпіла від політичних переслідувань!

    Опозиційні сили і їх лідери мали всі можливості для самореалізації.

    Тому закликаю вас, дорогі друзі, ознайомити своїх читачів з ходом судового розслідування, аргументами прокурорів і адвокатів, щоб зробити висновки у правдивості моїх слів.

    З глибокою повагою

    Іван Різак
    Василь Мокану: "Іван Різак є невинуватим у всіх пред’явлених йому звинуваченнях, а його кримінальне переслідування є протизаконним і протиправним"
    Іван Різак звернувся до Голови Верховної Ради України та Голови Вищої ради юстиції
    Прес-служба СДПУ(о): Закарпатська прокуратура готує політичну розправу над Різаком
    Колишнього голову Закарпатської ОДА Івана Різака засудили втретє… І знову — заочно!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Сегінь Різак, хоче прихильників серед журналістів знайти... Борець за справедливість, забув, що робив, які вказівки своїм писакам давав, як спаскуджували порядних людей його штатні пасквілянти.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    У предыдущего "анонима" на всё про всё в голове есть только два варианта: насрали – ненасрали

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Яксоь вибірково коментарі даються на цьому сайті

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Якось швидко забуваються факти: і закриття на півроку М-студіо, тряски Барви, побиття студентів, спалення агітматеріалів і т.д. Ніби нічого й не було.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    "Без пафосу скажу, і це може підтвердити багато моїх земляків: за мого керівництва областю жодна людина не терпіла від політичних переслідувань!" - ніби з іншої планети чувак повернувся

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Сегінь - Анонім. Чи правильніще ... ононіст. Жаль ми тя, ждуже жаль!Різак тя так замордував, што тепер до Балоги змушенийсь піти жополизати.А ще не так давно Різаковись лезав. А завтра, хлопче, кому будеш?..

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Тому, від кого ти, лизуне, відпадеш. Але в мене шансів не багато: ти якщо вже берешся лизати, то з задоволенням і надовго :-)

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    при Ризаке хоть было рротивовес помаранчевым ... фа теперь .... задумайтесь началось долгое иго

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Це для тебе іго, а для мене - свобода. Бо так як твій Різак і Ко мочили мене і мій бізнес - я вам не забуду ніколи

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Твій бізнес -співати осанну кладовщику з мукачева і видавати "голубу" літературу. Не більше. А справжні бізнесмени знають, шо то "продукція" Барви і як від неї жоден підприємець не може відмовитися, бо або братва одразу налетить, або перевіряючі з галицьким акцентом.