ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Прес-служба СДПУ(о): Закарпатська прокуратура готує політичну розправу над Різаком

    18 мая 2024 суббота
    45 переглядів

    Судовий фарс проти Івана Різака, розіграний закарпатською прокуратурою по вказівці нинішнього голови Секретаріату Президента Віктора Балоги триває.

    Иван РИЗАК.
    Иван РИЗАК.

    12 червня обвинувачення в справі І.Різака зажадало майже рекордного строку покарання для лідера Закарпатської організації СДПУ(О) - 12 років позбавлення волі.

    "Справа Різака", що почалася кілька років назад, неодноразово опинялась на межі розвалу через відсутність доказів і суперечливі свідчення. У тім, що ця справа сфальсифікована, сьогодні не сумнівається вже ніхто.

    Епізодів, що підтверджують заангажованість суду в цій справі цілком достатньо. Взяти хоча б відмову Івана Різака від участі його адвокатів у процесі. Так Іван Михайлович хотів захистити їх від грубого тиску, що здійснювалося на них в останні дні.

    Позиція обвинувачення, що вимагає для Різака настільки суворого покарання, наочно демонструє, що правосуддя в Україні повністю контролюється "помаранчовими", які прийшли до влади. Особливо в Закарпатті. А судове рішення, якщо воно буде прийнято, цілком може зробити зі справи Івана Різака "еталон політичної розправи".

    Під час судових дебатів Різак легко й аргументовано розбив всі висунуті проти нього обвинувачення і звернувся до суду із проханням виправдати його, оскільки злочинів, які йому інкримінують, він не робив. Про це Іван Різак заявив 13 червня під час промови в Апеляційному суді Івано-Франківської області.

    За його словами, слідчі "підтасовували факти, формували списки свідків у суд тенденційно" і т.п. Іван Різак звернув увагу суду на тиск на нього і його родину, друзів і знайомих. Зокрема, він повідомив про "загадкову смерть" торік його колишнього радника по інформаційних питаннях.

    Нагадаємо, що Іванові Різаку інкримінують доведення до самогубства ректора Ужгородського державного університету Слівки; зловживання службовим становищем; одержання хабара; користування мобільним телефоном за рахунок "Закарпатьеоблэнерго"; організацію масових заворушень у Сваляві; незаконну видачу посвідчень радника губернатора трьом особам. По кожному із цих обвинувачень лідер Закарпатської організації СДПУ(О) дав суду вичерпні пояснення, що доводять його невинність.

    Триваючий уже більше двох років політичний процес проти лідера закарпатських соціал-демократів є актом політичної розправи й завжди залишиться чорною плямою на совісті "помаранчевой" клікі.

    www.sdpuo.com
    Иван Ризак заявил на суде, что его заказал известный "криминальный клан" Закарпатья
    Ризак: Когда-то вы, ребята, понесете ответственность!..
    Ивано-Франковск: Закарпатский прокурор отыграл каждый эпизод по делу Ивана Ризака по максимуму
    Закарпатский прокурор просит для экс-губернатора Ивана Ризака 12 лет лишения свободы

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Что вы там конченные уроды розвякались? Радуйтесь что сажают Лоха Ваню, а не вашего партайгеноссе Медведчука вместе с вашей пресслужбой!